ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,173 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Thaise etiquette tips

Geplaatst op 5 januari 2017 11:11 door thailandtotaal

Sociale regels van Thailand.

Thailand kent een aantal serieuze sociale regels waar iedereen zich aanhoudt. Het is in je eigen belang om deze etiquette regels te respecteren.

  • De traditionele manier van begroeten gebeurd in Thailand middels een ‘wai’ (handen tegen elkaar en lichte buiging) en niet door elkaar de hand te geven. Als buitenlander volstaat het om een wai te beantwoorden door een hoofdknik of glimlach.
  • Wanneer je iemands huis betreedt trek dan altijd je schoenen uit.
  • Het wijzen met je voeten of vingers wordt als zeer onbeleefd beschouwd
  • Raak nooit iemands hoofd aan, dit is het nobelste deel van het lichaam. Mocht je onverhoopt toch iemands hoofd aanraken bied dan je oprechte excuses aan.
  • Respecteer het Boeddhisme en het Koningshuis, maak hier geen grappen over.
  • Wordt niet boos en ga vooral niet schreeuwen als je tegen een probleem aanloopt. Dit is tegen de Boeddhistische cultuur en zal je niet verder helpen.
  • Het is vrouwen niet toegestaan monniken aan te raken. In bussen of treinen mogen zij ook niet naast een monnik gaan zitten.
  • Wees respectvol als je een tempel bezoekt. Doe je schoenen uit voordat je naar binnen gaat en draag geen korte broek of minirok.

Wil je meer weten over tradities, gebruiken en gewoonten in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Tradities, gebruiken en gewoonten in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Thaise etiquette tips
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.