ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,632 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Trein excursie van Bangkok naar Kanchanaburi

Geplaatst op 13 februari 2020 14:49 door thailandtotaal

Nakhon Pathom, Bridge on the River Kwai, Sai Yok Noi Waterfall.

Elke zaterdag en zondag kun je vanaf Bangkok met de trein een dagtocht maken naar de provincie Kanchanaburi. Kanchanaburi ligt zo’n 150 kilometer ten westen van Bangkok en is een geweldig stukje Thailand met een indrukwekkende geschiedenis. Het is vooral bekend vanwege de ‘Bridge on the River Kwai’, onderdeel van de beruchte ‘Death Railway’ uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast kent deze regio een geweldige natuurlijke omgeving. Dit ga je tijdens deze dagexcursie allemaal ontdekken.

Nakhon Phathom – stupa

Kanchanaburi – Bridge on the River Kwai

Dagprogramma

De dagtocht vertrekt om 6.30u vanaf het centrale treinstation van Bangkok (Hua Lamphong). De eerste stop is om 7.40u in Nakhon Pathom. Hier heb je 40 minuten de tijd om de markt en de gigantische stupa te ontdekken. De volgende stop is om 9.35u bij de Bridge on the River Kwai. 25 minuten later gaat de tocht verder over de Death Railway waar men om 11.00u het legendarische bamboeviaduct bij Tham Krasae passeert. Om 11.30u wordt Nam Tok station bereikt. Hier heb je ongeveer drie uur de tijd om relaxen in de natuurlijke omgeving rondom de Sai Yok Noi Waterfall. De terugreis begint om 14.25u en arriveert om 15.50u in de stad Kanchanaburi. Hier heb je ongeveer een uur de tijd om de erebegraafplaats nabij het station te bezoeken. Hier liggen bijna 7000 Gemenebest krijgsgevangenen begraven, waaronder zo’n 1800 Nederlanders. Rond 19.25u is de trein weer terug op het station van Bangkok.

Sai Yok Noi Waterfall

Kanchanaburi – erebegraafplaats

Tickets bestellen

Tickets voor deze excursietrein kun je kopen op elk treinstation in Bangkok. Je kunt ook een ticket reserveren door te bellen naar de 1690-hotline (operator spreekt Engels). Je moet dan wel binnen 24 uur naar een treinstation om het ticket af te halen en te betalen.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Trein excursie van Bangkok naar Kanchanaburi
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.