ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,008 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Verplichte reisverzekering buitenlandse bezoekers Thailand?

Geplaatst op 27 augustus 2013 10:33 door thailandtotaal

Ziekenhuizen dragen op voor de kosten.

Thailand overweegt de invoering van een wetgeving waarbij buitenlandse bezoekers die een bezoek brengen aan het Land van de Glimlach verplicht worden gesteld om een reisverzekering te hebben afgesloten. De invoering van de nieuwe wetgeving wordt aangewakkerd door het feit dat openbare ziekenhuizen in Thailand in toenemende mate geconfronteerd worden met onverzekerde buitenlandse bezoekers die hun rekening niet betalen na een medische behandeling. Vaak gaat het om de behandeling van schaafwonden, kneuzingen en botbreuken als gevolg van verkeersongevallen, meestal motor/scooter ongelukken. Onervarenheid, overmoedigheid en roekeloos rijden zijn veelal de oorzaak van dit soort ongelukken. Ondanks dat Thailand het dragen van een helm verplicht stelt zien veel buitenlanders (maar ook de Thai zelf) dit echter als optioneel.

Hoewel het duidelijk is dat er iets gedaan moet worden aan de onbetaalde kosten van de ziekenhuizen is het nog onduidelijk hoe de nieuwe wetgeving toegepast zou moeten gaan worden. De nieuwe wetgeving mag geen averechts effect hebben dat zou kunnen leiden tot afname van het toerisme naar Thailand.


Reageren

*


Passende informatie bij : Verplichte reisverzekering buitenlandse bezoekers Thailand?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.