ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Verzwakte Baht goed voor toerisme en export Thailand

Geplaatst op 26 augustus 2013 11:11 door thailandtotaal

Positief effect op reputatie ‘Value-for-money’.

Exporteurs en de toeristische sector in Thailand zijn ingenomen met de verzakking van de Thaise Baht. Zij verwachten dat de devaluatie de groei doelstellingen in hun sector positief zal beïnvloeden. Vorige week zakte de Thaise Baht naar het niveau van augustus 2010 toen bekend werd dat de economie van Thailand, voor het eerst sinds 2009, in een (kleine) recessie was beland. De economieën van de meeste Aziatische landen hebben op dit moment een groei vertraging met als gevolg een waardevermindering van hun valuta.

De ‘Thai Chamber of Commerce’ verwacht dat de zwakkere Baht een positief effect zal hebben op de commerciële sector in Thailand. Ondanks de depreciatie van de Baht verwacht men echter dat de export nog steeds moeite zal hebben met de groeidoelstellingen. Bovendien kunnen Thaise importeurs die hun wisselkoersen vooraf niet vastgesteld hebben last krijgen van de plotselinge verzwakking van de Baht. De ‘Tourism Councel of Thailand’ ziet de devaluatie van de Baht als een positief effect op de reputatie van Thailand als een ‘Value-for-money’ bestemming. De zwakkere Baht geeft buitenlandse toeristen immers meer koopkracht.


Reageren

*


Passende informatie bij : Verzwakte Baht goed voor toerisme en export Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.