ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,529 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wanneer heerst in Thailand het regenseizoen?

Geplaatst op 1 maart 2019 08:11 door thailandtotaal

.

Augustus – oktober zijn de natste maanden in Thailand.

Het regenseizoen in Thailand varieert van regio tot regio en wordt grotendeels gedomineerd door de zuidwest moesson. Ruimweg genomen speelt het regenseizoen in Thailand zich af in de periode mei/juni tot oktober. De natste maanden in Thailand zijn meestal augustus – oktober.

Op het zuidelijk schiereiland van Thailand kan de zuidwest moesson aan de westkust aan de Golf van Thailand (bijvoorbeeld Koh Samui archipel) ook in november en begin december voor hevige regenval zorgen. Maar ook aan de oostkust van de Golf van Thailand (bijvoorbeeld Pattaya en Koh Chang) kunnen in deze periode soms nog hevige regenbuien vallen.

Ook in het regenseizoen is Thailand goed te bereizen.

Laat je echter niet afschrikken door de gedachte om een bezoek te brengen aan Thailand tijdens het regenseizoen. De regen kan weliswaar hevig zijn, maar de temperaturen zijn warm en de buien zijn vaak kort en hevig. Omdat het in de toeristische gebieden van Thailand tijdens de regenseizoen periode vaak minder druk is kun je dan doorgaans profiteren van lagere prijzen.

 

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Wanneer heerst in Thailand het regenseizoen?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.