ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat is de beste manier om van Hua Hin naar Koh Samui te reizen?

Geplaatst op 5 oktober 2011 21:17 door thailandtotaal

Het huren van een auto.

De gemakkelijkste manier om van Hua Hin naar Koh Samui te reizen is per auto. In Hua Hin zijn een groot aantal autoverhuurbedrijven gevestigd waar je tegen een redelijk tarief een auto kunt huren. Voor het huren van een auto kun je in Hua Hin terecht bij zowel grote internationale autoverhuur bedrijven zoals Budget en Avis als diverse lokale verhuurders. De procedures voor het huren van een auto verlopen in Thailand op dezelfde manier als elders in de wereld.  Je  in Hua Hin gehuurde auto kun je na aankomst op Koh Samui daar dus gewoon achterlaten. De standaard huurprijs voor een auto begint vanaf de  1.100 Bath (26 euro) per dag. Voor een wat grotere en comfortabelere auto betaal je zo’n 1.500 Bath (36 euro).

Taxi of minibus inclusief chauffeur.

Heb je graag een auto inclusief chauffeur dan kun het beste een taxi nemen. Vanaf 5 personen huur je een minibus (inclusief chauffeur). Een rit van Hua Hin naar de pier in Chumphon duurt ongeveer 3,5 uur een kost met een minibus rond de 4.000 Bath (95 euro), dit is inclusief chauffeur en brandstof. Wil je naar de pier van Donsak in Surat Thani dan duurt de rit ongeveer 5,5 uur en betaal je 5.500 à 6.000 Bath (130 à 142 euro).

Eenmaal aangekomen bij de pier in Chumphon of Donsak neem je de veerboot naar Koh Samui. Op Koh Samui zelf neem je vervolgens een taxi om je naar je hotel of andere accommodatie te brengen.

Bus inclusief high speed catamaran.

Een alternatief voor je reis van Hua Hin naar Koh Samui is een all-inclusive ticket van Lomprayah. Lomprayah biedt een combinatieticket aan voor bus en veerboot. Je gaat dan in Hua Hin om 08.30u met de bus naar de pier in Chumphon. Om 13.30u vertrek je vanaf hier met een ‘High Speed Catamaran’ via Koh Tao en Koh Pha-Ngan naar Koh Samui. De aankomst op Koh Samui is rond 16.40u. Tickets voor deze reis kosten 1.400 Bath (33 euro).

Wil je meer weten over het vervoer naar en op Koh Samui? Lees dan hier verder.

 

 


2 reacties op “Wat is de beste manier om van Hua Hin naar Koh Samui te reizen?”

Anke Colijn12-10-2011 om 10:31

Volgens mij is een auto met chauffeur goedkoper dan in dit artikel. Vanuit Bangkok naar mijn villa’s (en vise versa) betalen mijn gasten 2000 Bath voor een taxi en 2500 voor een mini. Met het verkeer in Bangkok is dit zeker ook 3 uur.
Anke

Carola01-08-2014 om 00:30

Wat is het adres van die HuaHin branch van Lompraya, kan iemand me dat vertellen? Ik kan het op de site niet vinden. Er staat wel een klein kaartje op de pagina contact, maar ik kan op mijn foon niet genoeg inzoomen om het te lezen.

Reageren

*


Passende informatie bij : Wat is de beste manier om van Hua Hin naar Koh Samui te reizen?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.