ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Welke betekenis heeft de rij van Boeddha beelden in een tempel?

Geplaatst op 28 augustus 2014 11:03 door thailandtotaal

De Thai koestert de dag van de week dat hij geboren is.

De zeven Boeddha beelden die elke een bepaalde dag van de week symboliseren. Als je in Thailand ooit een tempel hebt bezocht is je waarschijnlijk de lange rij van Boeddha beelden in verschillende houdingen opgevallen. Voor elk van beelden staat meestal een kom welke bedoeld is voor een aalmoes. In de regel zijn het zeven Boeddha beelden, het kunnen er ook meer zijn, die staan voor de dagen van de week. Zoals wij in het Westen weten onder welk sterrenbeeld we zijn geboren, zo koestert de Thai de dag van de week dat hij geboren is. Tijdens een bezoek aan een tempel bidden ze en maken ze een verdienste voor het beeld dat voor hun geboortedag staat. Aangenomen wordt dat deze beelden de Thai beschermen tegen gevaar en hen voorspoed, geluk, succes en welzijn brengen. Na het zevende beeld staat vaak een achtste beeld dat bedoeld is voor mensen die niet weten op welke dag ze geboren zijn.

Het Boeddhisme verondersteld dat bepaalde gebeurtenissen in het leven van Boeddha hebben plaatsgevonden op bepaalde dagen van de week. De rij van zeven Boeddha beelden symboliseren deze gebeurtenissen en worden geassocieerd met de dagen waarop deze zouden hebben voorgedaan.

Elke dag van de week heeft een bijbehorende kleur.

In Thailand heeft elke dag van de week zijn eigen kleur. Behalve dat elke dag van de week een ander Boeddha beeld heeft, heeft ook elke dag een bijbehorende kleur. Zo is de kleur van de Thaise koning geel, de koning is geboren op een maandag. De kleur van de koningin is daarentegen blauw, zij is op een vrijdag geboren. Veel Thai kleden zich in de kleur welke simultaan is met een bepaalde dag van de week. Wil je meer weten over de dagkleuren in Thailand? Lees dan verder op ons artikel ‘Elke dag heeft in Thailand een andere kledingkleur’.

 

 


1 reactie op “Welke betekenis heeft de rij van Boeddha beelden in een tempel?”

pauwel28-08-2014 om 15:06

volgens mij zijn er 8 boeddha-beelden voor een week, woensdag heeft er 1 in de ochtend en 1 in de middag.

Reageren

*


Passende informatie bij : Welke betekenis heeft de rij van Boeddha beelden in een tempel?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.