ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,816 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wereld toerisme groeit met 4,6 procent

Geplaatst op 19 september 2014 08:53 door thailandtotaal

Meer economische groei, meer export en meer banen.

Het internationale toerisme is in de eerste helft van 2014 gestegen met 4,6 procent. Gestimuleerd door een sterke groei in Amerika, Azië en delen van Europa steeg het aantal toeristische aankomsten wereldwijd tussen januari en juni van dit jaar tot rond de 517 miljoen, 22 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de Wereldorganisatie voor Toerisme.

Het in Madrid gevestigd orgaan van de Verenigde Naties zegt in een verklaring dat deze positieve resultaten het consolideren van het toerisme in het algemeen en de economische mogelijkheden wereldwijd aantonen. Ondanks de geopolitieke en economische uitdagingen is het aantal internationale aankomsten sinds 2010 gemiddeld met 5 procent gestegen, een trend die is vertaald in meer economische groei, meer export en meer banen.

Tegenvallende resultaten voor Thailand.

Volgens het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport boekte Thailand tussen januari en augustus echter een daling van 10,7 procent. In de eerste acht maanden van dit jaar bezochten bijna 16 miljoen buitenlandse bezoekers het koninkrijk, een daling van bijna 2 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De tegenvallende resultaten zijn het gevolg van de maanden lange straatprotesten in Bangkok en de daaruit voortvloeiende militaire coup. Het ministerie zal de oorspronkelijke doelstelling van 28 miljoen buitenlandse bezoekers in 2014 niet halen, maar verwacht het jaar te sluiten met 25,5 miljoen bezoekers.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Wereld toerisme groeit met 4,6 procent
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.