ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,848 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Zwakke baht goed voor verkoop woning aan buitenlanders

Geplaatst op 21 februari 2014 13:43 door thailandtotaal

Toenemende aantal buitenlanders wil in Thailand een woning kopen.

Ontwikkelaars en verkopers van residentiële projecten in Thailand profiteren van de zwakte van de baht. Door de huidige druk op de Thaise munt is er een toename van buitenlanders die in Thailand een vakantie woning wil kopen. Hoewel de aanhoudende politieke situatie sommige buitenlanders afschrikt is er een toenemende buitenlandse interesse voor de aankoop van een woning in Thailand. De waardedaling van de baht ten opzichte van belangrijke buitenlandse valuta’s is voor buitenlanders momenteel een belangrijk motief om juist nu tot aankoop over te gaan.

Volgens CB Richard Ellis, ’s werelds grootste service onderneming in vastgoed, hebben de meeste buitenlandse kopers op zoek naar een woning een vast budget te besteden. Nu de baht in waarde gedaald is kunnen ze een duurdere woning kopen. De baht is ten opzichte van belangrijke valuta’s tot dusver dit jaar met 9% gedaald. Zo biedt de huidige wisselkoers ten opzichte van de Amerikaanse dollar buitenlandse kopers op dit moment nagenoeg 10% meer ruimte. Kopers die een jaar geleden hun beslissing om in Thailand een woning te kopen hebben uitgesteld zien nu dat ze meer waarde voor hun geld krijgen dan een jaar geleden.

Investeerders komen vooral uit Azië, Europa en VS.

Buitenlandse kopers, welke ook vaak investeerders zijn, komen grotendeels uit Azië, Europa (vooral Scandinavië) en de VS. Velen van hen zijn ervan overtuigd dat Thailand, vanwege zijn centrale ligging in Zuidoost-Azië, voor hen de toegangspoort zal zijn om hun regionale investeringen uit te breiden wanneer de ASEAN Economische Gemeenschap volgend jaar in werking treedt.

Wil je meer weten over het kopen van een woning in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Zwakke baht goed voor verkoop woning aan buitenlanders
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.