10 floating markets in en rondom Bangkok

Leuk schouwspel voor zijn bezoekers.

Floating markets, drijvende markten, hebben hun oorsprong in tijden en plaatsen dat het vervoer over water nog een belangrijke rol speelde in het dagelijkse leven. Vandaag de dag dienen de floating markets voornamelijk als toeristische attractie en zijn vooral te vinden in Thailand, Indonesië en Vietnam.

Floating markets zijn pittoresk en een leuk schouwspel voor zijn bezoekers. In tegenstelling tot de gewone markten verpakken de verkopers op de floating markets hun koopwaar op kleine bootjes en verdringen elkaar om de aandacht te trekken van de kopers langs de grachten. Hieronder volgt een lijst met 10 floating markets in en rondom Bangkok welke bezocht kunnen worden als een dagtrip tijdens je verblijf in Bangkok.

1 Damnoen Saduak Floating Market

De grootste en meest bekende floating market onder zowel Thaise als buitenlandse toeristen in Bangkok is ongetwijfeld de Damnoen Saduak Floating Market. Op de Damnoen Saduak zijn zoveel boot verkopers dat het een lust voor het oog is. Wil je de typische sfeer van een echte Thaise drijvende markt meemaken zorg dan dat je vroeg ter plekke bent. Vanaf 9.00u wemelt het op de grachten van de toeristische boten.

2 Taling Chan Floating Market

De Taling Chan Floating Market is een bekende en beroemde markt in Bangkok. Verwacht hier echter geen gracht vol bootjes met verkopers van fruit en andere producten. Taling Chan is meer een riviermarkt waar de bootjes liggen afgemeerd aan de pier. De charme heeft Taling Chan echter nog niet verloren waardoor deze markt een goede plek is om te genieten van de authentieke sfeer.

3 Tha Kha Floating Market

Van alle floating markets in Bangkok is Tha Kha ongetwijfeld de markt waar de minste buitenlandse toeristen te vinden zijn. Dit komt omdat Tha Kha minder makkelijk te bereiken is en niet gelegen is op de vele tourroutes van Bangkok. Tha Kha is veel meer een echte floating market dan Damnoen Saduak. Het heeft nog de sfeer die je twintig jaar geleden aantrof op Damnoen Saduak.

4 Don Wai Floating Market

Een populaire markt voor voedsel is Don Wai Floating Market in Nakhon Pathom, ten westen van Bangkok. Hoewel Don Wai de titel floating market heeft is het veel meer een ‘riverside’ market. De markt speelt zich af op de oevers van de Nakhon Chaisi rivier. Hoewel de Don Wai floating market al meer dan honderd jaar bestaat is de markt pas echt populair geworden nadat dagjesmensen uit Bangkok de markt ontdekten.

5 Amphawa Floating Market

De Amphawa floating market is de meest favoriete drijvende markt onder de Thai zelf. De markt ligt in Samut Songkram ten zuidwesten van Bangkok, waar ook de bekende Maeklong Railway Market is gelegen. Op de markt heerst een authentieke sfeer en je ziet weinig westerse toeristen. De Amphawa floating market is een markt die pas in de namiddag op gang komt.

6 Bang Noi Floating Market

Even ten noorden van de Amphawa floating market ligt de Bang Noi floating market. Dit is een oude markt welke al meer dan honderd jaar bestaat. Hoewel het er niet zo druk is als op de markt van Amphawa heeft Bang Noi veel charme, kwaliteit souvenirs en heerlijk eten. Bang Noi is een weekend markt welke open is van 8.00u tot laat in de middag.

7 Bang Nok Kwaek Floating Market

Een andere oude markt, eveneens gelegen in Samut Songkram, is de Bang Nok Kwaek floating market. De markt ligt even verder naar het noorden op de Mae Klong rivier. Hoewel Bang Nok Kwaek niet zo druk is als de Amphawa market is het alleen al vanwege zijn charme van vroegere tijden en vriendelijke verkopers een bezoek waard. Als je een typische oude Thaise rivier markt wilt ervaren zonder toeristische drukte dan is Dnag Nok Kwaek een aanrader.

8 Ayotthaya Floating Market

In de provincie Ayutthaya, ten noorden van Bangkok, zijn twee vrij nieuwe floating Markets. Het bezoeken van deze floating markets zijn een leuke afwisseling met een bezoek aan de oude tempelruïnes van Ayutthaya. De eerste van deze twee markten is de Ayotthaya Floating Market. Deze markt ligt ten oosten van de oude stad Ayutthaya naast het Elephant Camp, vanwaar je een leuke tocht kunt maken op de rug van een olifant. Op de markt wordt veel handwerk en souvenirs aangeboden.

9 Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market

De tweede drijvende markt in Ayutthaya is de Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market. Deze markt, gelegen ten noorden van de oude stad niet ver van Wat Na Phra Men, is alleen in het weekend geopend en is meer het soort van een ‘dinner theatre’ dan een traditionele markt. Je koopt op de Ayutthaya Klong Sa Bua markt eerst je voedsel van de verkopers in de bootjes en neemt daarna plaats langs de oever om te genieten van de diverse Thaise theater shows. Voor het bezoeken van deze markt betaal je een toegangsprijs.

10 Bang Nampheung Floating Market

Een andere relatief jonge floating market nabij Bangkok is de Bang Nampheung floating market in Samut Prakan. De markt wordt gehouden langs een kanaal dat uitmondt in de bekende Chao Phraya rivier welke dwars door Bangkok stroomt. De Bang Nampheung markt is een weekend markt en een goede plek om eten en lokaal handwerk te kopen. Aangezien de markt druk wordt bezocht is het raadzaam om vroeg te gaan.

Wil je meer weten over de meest populaire markten in Bangkok? Lees dan verder op onze webpagina ‘Markten in Bangkok‘.