10 manieren om in Thailand in de problemen te komen

Alcohol, drugs en seks.

Het is verbazingwekkend te vernemen dat buitenlanders in Thailand in toenemende mate in de problemen komen. Natuurlijk, het aantal buitenlandse toeristen dat Thailand bezoekt maakt al jaren een sterke groei door. En zoals altijd en overal geldt: des te meer mensen, des te meer problemen.

Verre weg de meeste toeristen komen naar Thailand om er te genieten van het prachtige land en zijn hartverwarmende bevolking. Deze groep bezoekers zullen over het algemeen in Thailand weinig of geen problemen ondervinden. Er zijn ook buitenlanders die naar Thailand komen voor het nachtleven en/of de seks. Voor deze groep bezoekers kan het land echter snel in een mijnenveld van oplichting, diefstal of geweld veranderen. Verre weg de meeste redenen waarom mensen in Thailand in de problemen raken heeft te maken met alcohol, drugs en seks. Alcohol veroorzaakt gevechten, drugs veroorzaakt gevangenisstraf en seks veroorzaakt diefstal.

  1. Neem een ladyboy mee naar je kamer

Ladyboys zijn in Thailand berucht en er bestaat een lange lijst van aangiften van mannen die door hen werden gedrogeerd en vervolgens beroofd. Veel van dit soort misdrijven vinden plaats in de zogenaamde ‘short-stay-hotels’.

  1. Om  4.00u in de ochtend in dronken toestand een tuk-tuk vragen je naar een feestplek te brengen

Als je een tuk-tuk of taxi chauffeur vraagt je ergens naar toe te brengen waar je in de nachtelijke uren nog kunt doorfeesten zal deze je naar een plek brengen waar hij een flinke commissie krijgt. Vaak word je afgezet in een ‘louche’ tent waar je vervolgens te maken krijgt met afpersing en bedreiging. Het feit dat je dronken bent en niet weet waar je bent maakt de zaak voor jou niet makkelijk.

  1. Draag veel sieraden bij de belangrijkste toeristische bestemmingen

Tasjesroof en sieraden van het lijf trekken zijn in de belangrijkste toeristische bestemmingen van Thailand schering en inslag. Als je hier veel sieraden draagt ben je direct uitgegroeid dot een belangrijk doelwit.

  1. Het bewaren van grote sommen geld in je hotelkamer

Het is niet ongewoon dat er door hotelpersoneel spullen worden gestolen. Dit gebeurt overal ter wereld, dus ook in Thailand.

  1. Verliefd worden op een bargirl

Tienduizenden bezoekers in Thailand raken verliefd op een meisje in een beerbar of massagesalon. Een snelle manier om geld te verliezen is te geloven dat ze je trouw zal zijn.

  1. Paspoort kwijt

Elke dag zijn er in Thailand honderden toeristen die hun paspoort kwijt raken. Het glipt uit je zak of wordt achtergelaten in een hotel. Vergeet niet je paspoortgegevens over te schrijven.

  1. Bemoeien met een ruzie

Niemand vindt het leuk om de ‘shit’ van een ruzie te moeten aanzien. Zeker niet als er een meisje mee gemoeid is. Onthoud je echter van elke bemoeienis en probeer vooral niet de held uit te hangen.

  1. Het bezitten of smokkelen van drugs

Drugsbezit  of het handelen in drugs wordt in Thailand zeer hard aangepakt. Als je hiervoor wordt opgepakt wordt staat je een lange lijdensweg onder erbarmelijke omstandigheden te wachten.

  1. Gokken

Gokken is in Thailand ten strengste verboden. Laat je niet verleiden mee te doen aan een welk gokspel dan ook. Enige legaal gokspel is de State Lotrery, waarvan je vrijwel op elke straathoek in Thailand loten kunt kopen.

  1. Het beledigen van de koning

De koning is in Thailand zeer populair en wordt er vereerd als een soort halfgod. Negatieve uitingen tegen het koningshuis worden gezien als zeer ongepast en wordt al snel gezien als majesteitsschennis. Hiervoor kent Thailand strenge straffen, zelfs gevangenisstraf.