10 tips met dagtrips met kinderen in Bangkok

Attracties in en rondom Bangkok.

Hieronder geven wij enkele tips voor leuke uitstapjes die je met jonge kinderen of tieners vanuit Bangkok makkelijk kunt ondernemen. De genoemde tips liggen in Bangkok of op een afstand tot maximaal 2 uurtjes rijden.

1 Samut Prakan Crocodile Farm & Zoo

Net even ten zuiden van Bangkok ligt Samut Prakan Crocodile Farm & Zoo, een grote internationaal gerenommeerde krokodillen dierentuin. Het park beweerd ’s werelds grootste krokodil (6 meter lang en ruim 1.100 kilo zwaar) te hebben. Gedurende de dag worden er krokodil shows opgevoerd waarbij artiesten diverse trucs uithalen met de krokodillen. Als bezoeker van Samut Prakan Crocodile Farm & Zoo zie je een grote verscheidenheid aan andere dieren dan krokodillen, waaronder olifanten, leeuwen, tijgers, paarden en nijlpaarden.

2 Khao Kheow Open Zoo

Een andere open dierentuin in de buurt van Bangkok is Khao Kheow Open Zoo in de provincie Chonburi. De dierentuin biedt onderdak aan meer dan 200 soorten wilde dieren die hier leven in hun natuurlijke omgeving. Khao Kheow Open Zoo is ruim opgezet en is per eigen auto te verkennen. Als je niet over een eigen auto beschikt kun je met de tram reizen of een golfkarretje huren.

3 Bangsaen Beach

Wil je in Bangkok met je kinderen naar het strand dan is Bangksaen Beach, in de provincie Chonburi de dichtstbijzijnde. Het ligt op iets meer dan een uur rijden van Bangok. Bangksaen Beach is zeer populair bij de bevolking van Bangkok en je vindt hen hier dan ook vaak de hele dag in het weekend. Het is een goede plek om vis te eten. Andere locale attracties bij Bangksaen Beach zijn een aquarium, een Boeddhistische tempel en een apenberg.

4 Samphran Elephant Ground

Samphran Elephant Ground, gelegen in het westen van Bangkok, wordt aangeprezen als de grootste olifanten show in Thailand. Tijdens de show zie je de olifanten dansen, voetballen en spelletjes doen. Naast de olifanten show biedt Samphran Elephant Ground ook een Crocodile Show.

5 Safari World & Marine Park

Safari World & Marine Park is een drive-in zoologisch park verdeeld in twee gedeeltes. Het eerste deel is het Safari Park, een open dierentuin met wilde dieren. Het tweede deel is het Marine Park met een grote verscheidenheid aan zeedieren en shows met dolfijnen, vogels, zeehonden en apen.

6 Siam Park City

Siam Park City is een combinatie van een pretpark en een waterpark gelegen in het Min Buri district van Bangkok. Het park is verdeeld in een drietal zones; waterpark (Siam Lagoon), pretpark (Siam X-treme) en educatief park (Siam Genuis) en biedt in alle leeftijden voor elk wat wils.

7 Dream World

Pretpark Dream World is een geweldige plek voor kinderen van alle leeftijden. Het park, gebouwd in Europese stijl ligt ten noorden van Bangkok halverwege Ayutthaya. Dream World biedt spannende shows, zwembaden en vele attracties.

8 Chockchai Farm

In het noordoosten van Bangkok in Nakhon Ratchasima ligt de Chockchai Farm. Deze farm, waar een rondleiding van een melkveebedrijf en een zuivelfabriek wordt gegeven, is zeer populair onder Thaise families. Naast de rondleiding beschikt Chockchai Farm een soort Wild West Town waar je pony’s kunt rijden, een rodeo show en een kinderboerderij.

9 Swimming Monkeys

De Swimming Monkeys in Samut Songkhram is vanuit Bangkok een leuke dagtrip voor kinderen. Huur er een boot en zorg dat je een voorraad bananen bij je hebt. Het voeden van de apen is niet alleen voor kinderen maar ook volwassenen een leuke activiteit.

10. Sriracha Tiger Zoo

De Sriracha Tiger Zoo lis een grote tijger dierentuin met meer dan 200 Bengaalse tijgers. Naast tijgers biedt de Sriracha Tiger Zoo ook onderdak aan krokodillen en verschillende andere soorten dieren. De dieren wonen en leven hier in een natuurlijke sfeer. Sriracha Tiger Zoo biedt vele leuke activiteiten en geweldige shows.

 

Wil je meer weten over dingen die je in Bangkok kunt doen? Lees dan verder op onze webpagina ‘Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok’.