12 verborgen bestemmingen in Thailand

Bestemmingen die niet door de alledaagse toerist worden bezocht.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) draagt 12 verborgen pareltjes aan welke toeristen bij een bezoek aan het koninkrijk niet mogen missen. De 12 geselecteerde bestemmingen zijn onderdeel van de nieuwe ‘Discover Thainess’ campagne, met als doel de kostbare schatten van Thailand te benadrukken: de mensen, de cultuur en de samenleving.

Thailand beschikt over 77 provincies die zijn ingedeeld in vijf regio’s: Noord, Noordoost, Oost, Midden en Zuid. Elke provincie bevat zijn eigen unieke, historische en natuurlijke bezienswaardigheden. Onder hen de 10 belangrijkste bestemmingen van Thailand: Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya, Samui, Hat Yai en Phang Nga. De 12 verborgen bestemmingen in de ‘Discover Thainess’ campagne zijn bestemmingen die niet door de alledaagse Thailand toerist worden bezocht.

De 12 geselecteerde bestemmingen.

De 12 bestemmingen van de ‘Discover Thainess’ campagne zijn Lampang, Phetchabun, Nan, Buriram. Loei, Samut, Songkram, Ratchaburi, Trat, Chanthaburi, Trang, Chumphon en Nakhon Si Thammarat. Deze reisdoelen zullen hun bezoekers iets extra’s bieden waardoor de reis naar het ‘land van de glimlach’ voor hen een bijzonder ervaring en beleving  wordt. De fascinerende secundaire bestemmingen bieden alle kenmerkende tradities en culturele attracties. Daarnaast zijn ze allemaal van historisch belang en beschikken ze over een weelde aan natuurlijke hulpbronnen.

In het noorden van Thailand worden de 12 aanbevolen bestemmingen vertegenwoordigd door Lampang, waar de tijd stilstaat, Phetchabun, in mist gehulde bergen van bloemen en Nan, de meest romantische provincie in Thailand.

In het noordoosten twee betoverende provincies, Buriram, waar oude Khmer en moderne beschavingen elkaar ontmoeten en Loei, de provincie met het meest aangename klimaat van het land.

In centraal Thailand de fascinerende provincies Samut Songkhram, om zijn unieke rivier levensstijl en Ratchaburi met zijn beroemde kunst en ambachtelijke gemeenschappen.

Ook in het oosten zijn twee provincies geselecteerd. Trat, als een ideale bestemming om te genieten van ongerepte eilanden en stranden en Chanthaburi als de thuisbasis van alle vruchten uit Thailand.

In het zuiden is Trang de ‘place to be’ voor natuur en culinaire liefhebbers. Chumphon voor liefhebbers van prachtige stranden en een kristalheldere zee en Nakhon Si Thammarat voor een verscheidenheid aan speciale religieuze en natuurlijke bezienswaardigheden.