26,7 miljoen toeristen bezochten in 2013 Thailand

Stijging van bijna 20 procent.

Het afgelopen jaar heeft Thailand in totaal 26.735.583 buitenlandse bezoekers mogen verwelkomen. Dit is een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van de 22.353.903 toeristen in 2012. Het aantal van bijna 27 miljoen ligt boven de oorspronkelijke doelstelling van 26,1 miljoen. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door de Tourism Authority of Thailand (TAT).

De meeste toeristen in Thailand komen uit China (4,7 miljoen toeristen), gevolgd door Maleisië met bijna 3 miljoen bezoekers. Gezien per regio levert Oost-Azië met ruim 16 miljoen toeristen de grootste bijdrage. Europa is met 6,3 miljoen bezoekers (stijging van 11,5 procent) de op een na grootste markt voor Thailand, gevolgd door Zuid-Azië (1,3 miljoen) en Amerika (1,2 miljoen). Voor 2014 verwacht de TAT voor Thailand 28 miljoen buitenlandse toeristen.

Aangename tijd in Thailand ondanks aanhoudende demonstraties.

Uit de cijfers blijkt dat ondanks de lopende politieke demonstraties in Bangkok, Thailand een populaire toeristische bestemming is en blijft. Volgens de TAT is dit toe te schrijven aan de gehele Thaise reis en toerisme industrie. Ondanks de aanhoudende anti-regering demonstraties wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat toeristen in Thailand een aangename en onvergetelijke tijd kunnen doorbrengen.

Ben je op zoek naar toeristische informatie over Thailand? Bezoek dan onze webpagina ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’.