3 imponerende bestemmingen voor een werkvakantie

Meeste mensen zijn op hun vakantie ook met werk bezig.

Voor de meeste van ons is de balans tussen werken en levenswijze een dagelijkse strijd. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Glassdoor is 61% van de werknemers tijdens zijn vakantie op een of andere manier ook met zijn werk bezig.

De technologie van WiFi en smartphones beheerst onze maatschappij als een tweesnijdend mes. Enerzijds vergemakkelijkt dit het werken op afstand. Anderzijds is er een veronderstelling dat je hierdoor 24/7 beschikbaar bent. Als je weg bent en geen toegang tot internet hebt is het beheren van je werkzaamheden bijna een onmogelijkheid geworden. Denk maar eens aan de grote hoeveelheid zakelijke e-mails die na een vakantie in je mailbox zitten.

Een vakantie roept voor velen van ons een plaatje op van sightseeing en zitten rond het zwembad. Maar het wordt steeds belangrijker dat onze bestemming ook een betrouwbare WiFi en mobiele telefoonservice heeft. Met dit in gedachten zijn er drie bestemmingen waar je het genieten van je vakantiereis kunt combineren met het verzorgen van je business.

Londen

Londen is het grootste stedelijke gebied in het Verenigd Koninkrijk en staat bekend als een cultuur en business hub. Van het verkennen van historische bezienswaardigheden en evenementen op het gebied van uitgaan en mode, Londen is een geweldige plek om te bezoeken. Elke wijk heeft zijn eigen flair en de ‘tube’, het Londense openbaar vervoer systeem, is een snelle en efficiënte manier om je er te verplaatsen.

Als het gaat om WiFi stelt Londen je niet teleur. Bij tal van winkels, cafés en eetgelegenheden is gratis WiFi beschikbaar. Heb je op een gewenst moment WiFi nodig probeer dan BT WiFi, een hot spot service in openbare gelegenheden, hotels, pubs, restaurants, stations en luchthavens

Costa Rica

Costa Rica is een paradijs voor de semi-vakantieganger op zoek naar het verkennen van de natuur en ondertussen ook wat werk gedaan te krijgen. In de meest bevolkte gebieden is high speed internet gemakkelijk te vinden. En de meeste huurwoningen, hotels, restaurants, cyber cafés en bars bieden ook WiFi en telefoon service. Maar door het onbeperkt panoramisch uitzicht op watervallen en groene bergen zul je gedwongen worden je computer af te sluiten en te ontspannen en te genieten van wat het belangrijkst is.

Bangkok

De Thaise hoofdstad Bangkok is een bruisende stad met veel actie, maar tevens een perfecte plek om je culturele honger te voeden. Van tempel bezichtigingen als Wat Pho (de liggende Boeddha) en Wat Phra Kaew (Tempel van de Emerald Boeddha) tot het verkennen van de Thaise cultuur en het eten bij de diverse eetkraampjes of restaurants worden geen twee dagen in Bangkok hetzelfde. Eten in Bangkok is goedkoop en de stad is gemakkelijk en goedkoop te bereizen met de taxi, Skytrain (BTS), Metro (MRT). Gratis WiFi is in bijna alle hotels, restaurants, cafés en bars beschikbaar. De stad beschikt over een heel netwerk van co-werkplekken zoals Launchpad, een co-werkplek en community voor ondernemers.

Beproef je gewenste bestemming.

Ongeacht of je een cultuur zoeker, avonturier, natuur bewonderaar of een liefhebber van lekker eten. Als je van plan bent om tijdens je vakantie zaken en plezier te mengen, zorg er dan voor dat je de gewenste bestemming toetst alvorens je in het land aankomt.