3 manieren om Bangkok te ontdekken

History & Festivals:

Bangkok is een trotse stad welke reeds voor 230 jaar dient als de hoofdstad van het Koninkrijk Thailand. De stad kent een aantal interessante historische attracties zoals, de Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun. Minder bekend is Wat Prayoon, een boeiende tempel welke onlangs werd bekroond met de UNESCO Cultural Heritage Conservation Award of Excellence. De stad viert jaarlijks meerdere evenementen zoals het Songkran Festival (Thaise Nieuwjaar in april) of het Loy Krathong Festival (november).

River & Canal Cruise:

Bangkok is gelegen aan de Chao Phraya (River of Kings) welke dient als een belangrijke waterweg voor handel en toerisme. Een van de beste manieren om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te ervaren is door het nemen van een riviercruise. Je kunt ook kiezen voor een vroege ochtend boottocht door de verschillende kanalen. Je ervaart dan het dagelijkse ochtend leven van de stad zoals, het naar school gaan van de kinderen, het aanleveren van groente en fruit bij de markten en het ontvangen van aalmoezen door de monniken.

Dining:

Een essentieel onderdeel van de Thaise cultuur zijn de culinaire kunsten welke in heel Bangkok worden tentoongesteld. Je vindt er een keur aan heerlijke lekkernijen, van straatverkopers tot chique restaurants. Thaise gerechten worden geïdentificeerd met pittig, zuur, zoet, zout en kruiden. Populaire Thaise gerechten in Bangkok zijn onder andere tom yam kung (een pittige garnalen soep), kaeng daeng (gemaakt van currypasta waaraan kokosmelk wordt toegevoegd) en phat thai (een geroerbakt rijst noodle gerecht). Andere specialiteiten zijn gegrilde vis die vooral geserveerd wordt in Bangkok’s Chinatown.

Wil je meer weten over Bangkok? Op onze webpagina ‘Bangkok’ vind je uitgebreide informatie over deze ‘stad der engelen’.