3 must see bestemmingen in Thailand

Mijn persoonlijke tips voor een goed totaal beeld.

Thailand is een van de meest populaire vakantielanden wereldwijd. Voor Nederlanders is het Aziatische koninkrijk het land dat buiten Europa het vaakst meermaals wordt bezocht. Blijkbaar heeft Thailand dus een enorme aantrekkingskracht op ons Nederlanders.

Het land biedt een enorme keuze aan cultuur, historie, natuur, bevolking, stand en zee. En wat voor ons Nederlanders ook niet onbelangrijk is: Thailand heeft een geweldig klimaat. De weersomstandigheden zijn er zodanig dat het land eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen is.

Het toeristisch aanbod in Thailand is groot en veranderd constant. Het is voor jou onmogelijk om op de hoogte te zijn van al deze ontwikkelingen. Ik ben zeer goed op de hoogte van het actuele aanbod en help je graag mijn kennis en ervaring met jou te delen. Regelmatig krijg ik de vraag: “Welke bestemmingen moet ik in Thailand bezoeken als ik het land voor de eerste keer bezoek?”

Thailand is een exotisch en kleurrijk land. Als je het koninkrijk voor de eerste keer bezoekt en je wilt een goed totaal beeld van het land krijgen dan raad ik je aan om de drie onderstaande bestemmingen in elk geval in je programma op te nemen. Met een mix van deze bestemmingen kun je een reisprogramma samenstellen waarmee je een excellente indruk krijgt van het gehele Thaise kleurenpalet.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en wordt algemeen gezien als de toegangspoort van Zuidoost Azië. Veel internationale toeristen die de regio Zuidoost Azië bezoeken komen hier de regio binnen. De stad ligt midden in Thailand en is de plek waar het westen het oosten ontmoet. De stad zelf heeft ruim 8 miljoen inwoners en de hele agglomeratie Bangkok, wat zo groot is als de provincie Utrecht, zelfs zo’n 15 miljoen. De ‘stad der engelen’, zoals Bangkok ook wel wordt genoemd, heeft zijn bezoekers op toeristisch gebied veel te bieden. Het is niet voor niets dat Bangkok een van de meest bezochte steden ter wereld is. Samen met Parijs en Londen staat de Thaise hoofdstad al jaren steevast in de top van meest bezochte steden wereldwijd.

Must see attracties in Bangkok zijn de Grand Palace met zijn Wat Phra Kaew, Wat Pho met zijn immense liggende Boeddha en de decoratieve Wat Arun. Om het dagelijkse leven te ervaren bezoek je de bloemenmarkt, China Town of het oude stadsdeel Thonburi, dat je ook heel goed comfortabel en ontspannen per fiets of boot kunt ontdekken. Daarnaast heeft de stad een gaaf en boeiend aanbod van musea, markten en amusement en culturele voorstellingen.

Chiang Mai

Chiang Mai ook bekend als ‘de roos van het noorden’ genoemd is de poort naar het noorden van Thailand, een bergachtig gebied dat doorloopt tot in Myanmar en Laos. Dit deel van Thailand biedt een veelheid aan cultuur, historie en natuur. Het is ook de regio van de bergvolkeren. De stad Chiang Mai was destijds de hoofdstad van het voormalige Lanna koninkrijk, een rijk dat is ontstaan in de 13e eeuw en heeft voortbestaan tot eind 19e eeuw. In de stad zie je nog veel restanten die aan deze periode herinneren. De oude binnenstad en de restanten van de originele stadsmuren zijn hier sprekende voorbeelden van.

Een must see in Chiang Mai is de Wat Doi Suthep, een van de belangrijkste en mooiste tempels van noord Thailand. Vooral zijn bijzondere ligging op een berg aan de rand van de stad maakt deze tempel uniek. Voor een geweldige fauna en flora moet je in het Doi Inthanon National Park zijn. Dit park behoort ongetwijfeld tot de mooiste nationale parken van Thailand. Wil je een dag met de olifanten op stap, bezoek dan het Elephant Nature Park. En voor wat meer avontuur kun je een adventuretour maken zoals jungle ziplinen, bamboe raften of atv tochten.

Het zuiden

Het zuiden van Thailand is de regio van zee en strand. Je vindt er magnifieke stranden en eilanden, waarvan sommigen tot de mooiste ter wereld worden gerekend. Het aanbod is enorm en de grootste uitdaging is dan ook om hieruit jouw meest ideale bestemming te kiezen. Je kunt je keuze het beste maken aan de hand van twee criteria. Als eerste jouw persoonlijke wensen en budget en als tweede je reisperiode. Hoewel Thailand in principe het gehele jaar goed te bereizen is zijn de weersomstandigheden in het zuiden van het land door het jaar heen namelijk niet overal hetzelfde.

 

Bron: dereisvanjeleven.nu