3 tips om een goede plek te hebben in het vliegtuig naar Thailand

Vele reizigers ergeren zich aan een kleine zitplaats.

Een van de grootste ergernissen van Nederlanders die naar Thailand vliegen is de kleine zitplaats in het vliegtuig. Vanaf Schiphol is een vlucht naar Bangkok ruim 12 uur. Tijdens deze halve dag kan het een heel erg veel uitmaken of je een fijne zitplek heeft of niet, daarom staan hieronder drie tips om een goede plek te vinden in het vliegtuig met een goedkoop vliegticket.

Nooduitgang

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste en meeste gebruikte manier om meer beenruimte te verkrijgen in het vliegtuig. Let wel goed op dat de meeste vliegtuigmaatschappijen een aantal voorwaarden hebben gesteld waaraan je moet voldoen. Zo mag je geen kinderen mee aan boord hebben, moet je gezond zijn en – heel belangrijk- in geval van nood moet je kunnen en willen helpen. Ga echter niet tussen twee nooduitgangen in zitten. Daar is de beenruimte en de ligstand namelijk beperkt, omdat je anders de nooduitgang blokkeert. Mochten deze plekken al bezet zijn, check dan een rij achter deze rij in en let goed op of de mensen bij de nooduitgang aan de eisen voldoen. Als je ziet dat dit niet zo is, bied dan snel aan om de plek van de ongeschikte passagier in te nemen.

Reis je alleen?

Als je alleen reist, probeer dan middenstoelen te vermijden. Als je niet van te voren hebt ingecheckt of te laat bent met inchecken krijg je die soms toegewezen. Als de stoel die je hebt gekozen niet meer beschikbaar is, wijst het check-in systeem automatisch een stoel toe en dit zijn niet automatisch de beste stoelen, maar juist de losse stoelen. Als je via internet incheckt probeer dan direct je stoel te wijzigen. Lukt dit niet, probeer het dan direct bij aankomst op de luchthaven. Als ook dit niet lukt, dan kun je het bij de gate vragen. Het kan zo zijn dat er mensen niet zijn komen opdagen die wel een gereserveerde stoel hadden, die stoel komt dan ongeveer 20 min voor vertrek vrij. Als dit niet zo is dan kun je het aan het cabinepersoneel vragen. Reis je alleen en wil je toch een lege stoel naast je? Dan heb je de meeste kans wanneer je een plekje boekt achter in het vliegtuig. Vliegtuigmaatschappijen vullen eerst de voorste stoelen en als laatste pas de achterste. Met een beetje geluk heb je geen persoon naast je en kun je heerlijk je benen strekken.

Upgrade!

Soms worden niet geboekte Business Class plaatsen op het laatste moment ‘weggeven’ aan Economy-reizigers. Maar hoe zorg je ervoor dat de stewardessen jou uitkiezen? Ten eerste zorg ervoor dat je een netjes er uit ziet. Dus geen zwembroek en t-shirt met donald duck opdruk, maar een net overhemd en een lange broek of voor vrouwen een nette jurk. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je je wens van tevoren kenbaar maakt. Doe dit al bij het inchecken aan de balie, bij de gate bij de grondstewardessen en meld het nogmaals aan de stewardessen in het vliegtuig. In het vliegtuig is het een kwestie van oogcontact en hopen dat ze jou eruit pikken.

Het zoeken en boeken van je zonvakantie op basis van verschillende criteria.

Middels de frisse en zeer gebruiksvriendelijke site van World Ticket Center kun je snel en gemakkelijk op basis van verschillende criteria je zonvakantie zoeken en direct boeken (via meerdere betalingsmethodes, zoals iDEAL, mister cash en creditcard). Zo kun je op de site van WTC direct op zoek naar een zonvakantie door te zoeken op weersverwachting, Zoover klantenwaardering, budget, maar ook op vluchtduur en de ligging van de accommodatie t.o.v. het strand en het centrum.