3 toffe tips voor Bangkok

3 toffe tips voor Bangkok

 

De Thaise hoofdstad wordt algemeen gezien als de toegangspoort van het oosten en is een moderne en uitbundige metropool met zowel oosterse als westerse invloeden. Samen met Parijs en Londen staat de stad al jaren in de top van meest bezochte steden wereldwijd. En dat is niet voor niets. Hieronder een drietal suggesties voor een ontdekking van Krung Thep (stad der engelen), zoals Bangkok door de Thai wordt genoemd.

1. Bezoek het Grand Palace en Wat Pho

De Grand Palace en zijn buurman Wat Pho zijn een van de meest bezochte toeristische plekken van Bangkok. Dat is niet verwonderlijk want ze behoren echt tot  ’s werelds mooiste gebouwen.  Al het goud, keramische tegels en sierlijke standbeelden maken een onvergetelijke indruk. In Wat Pho is tevens een van ’s werelds grootste Boeddhabeelden gehuisvest, de liggende Boeddha. Dit beeld is meer dan 46 meter lang en 15 meter hoog!

 


Photo: https://www.velothailand.com/ under https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

 

 

2. Maak een fiets tour door de stad

Een van de meest toffe en ontspannenste dingen om in Bangkok te doen is het maken van een fietstocht. De fiets tour slingert door de zijstraten en steegjes van Bangkok en laat je locale plekken en illustraties van de stad zien die je als toerist hier zelden te zien zult krijgen. Je kunt een tour van een hele of halve dag nemen.

 

Photo: Boat with Tourists driving past Wat Arun Temple on Chao Phraya River in Bangkok by Marco Verch under Creative Commons 2.0

 

3. Boottocht op de Chao Praya rivier

Een boottocht op de Chao Praya rivier, de rivier die dwars door de stad stroomt, is nog steeds een fantastische activiteit. Je hiervoor o.a. de Expressboat nemen, de openbaar vervoersboot van Bangkok. Aan de rivieroever liggen diverse pieren waar je kunt op- of afstappen om zo een goede indruk van de stad te krijgen, de sfeer te proeven en de talrijke bezienswaardigheden te bezoeken. Je kunt ook je eigen privé long-tail boot huren en je eigen tocht langs de pieren maken.

Een andere leuke ervaring is een diner cruise. Genieten van een relaxte tocht met heerlijk eten en live muziek terwijl de stad aan je voorbij trekt.