3 toffe tips voor Krabi

3 toffe tips voor Krabi

 

De provincie Krabi ligt in het zuiden van Thailand en is gelegen aan de Andaman zee. De afstand tot Bangkok bedraagt ruim 800 km. Krabi heeft tal van plaatsen om te bezoeken en dingen te doen. Hieronder een drietal leuke tips om deze omgeving nader te ontdekken.

1. Het tropisch paradijs Railay Bay

Een van de prachtigste plekken van Krabi is Railay Bay. Deze idylische locatie met zijn prachtige kalkstenen rotsen en geweldige stranden is echter alleen per longtail boat te bereiken, hetzij van Krabi town of Ao Nang. Je vindt in Railay tal van accommodaties maar in het hoogseizoen is alles bezet. Je kunt ook gemakkelijk een dagtocht maken naar Railay. Neem dan de longtail boat in Ao Nang, dat is namelijk veel dichter bij Railay dan Krabi town.

2. Huur een boot en bezoek de eilanden in de Andaman zee.

Hoewel het in het hoogseizoen in Krabi druk is, is het nog steeds makkelijk om er een boot te huren. Het is erg leuk en ontspannend om hier in Phang Nga Bay een eilandentocht te maken.

Maak ook tijd om te kajakken. Leuke locaties zijn Chicken Island, Poda Island en Phra Nang Cave. Of bezoek de idylische Phi Phi eilanden. Als je de tijd hebt is het tof de verborgen lagune van Hong Island te verkennen, gelegen 25 km ten noordwesten van Ao Nang.

3. Tiger Cave Temple in Krabi Town.

Als je in Krabi town bent breng dan ook een bezoek aan de Tiger Cave Temple (Wat Tham Suea). Deze prachtige Boeddhistische tempel ligt op slechts 5 km van het centrum van de stad. Vanuit een pagode, welke is gelegen op een heuveltop, heb je een indrukwekkend uitzicht over het omliggende landschap en de Andaman zee. Om op de pagode te komen dien je wel eerst ruim 1.200 treden te nemen. De Tiger Cave Temple staat bekend als een centrum voor meditatie.

Andere hoogtepunten van Krabi.

Andere hoogtepunten in Krabi zijn Than Bok Khorani National Park met zijn smaragdgroene zwemvijver, de warmwaterbronnen en watervallen in Khao Phra Bang Khram Nature Reserve en de prehistorische grotschilderingen in Ao Luk. Een zeer gave plek om een aantal dagen te verblijven is het mooie en grotendeels ongerepte eiland Koh Lanta.