4 Tips voor het beste eten op straat in Thailand

Waar moet je zijn en waar moet je niet zijn.

Het is algemeen bekend dat het eten op straat in Thailand de beste en goedkoopste manier is om de meest authentieke Thaise gerechten te ervaren. Iedereen die langere tijd in Thailand heeft vertoefd weet precies bij welke straatkraampjes je moet zijn en welke je moet vermijden. Ben je minder bekend met Thailand dan is het niet altijd eenvoudig om de beste straatkraampjes uit te zoeken. Dit mede vanwege de enorme keuze in het aantal kraampjes.

Daarom nu enkele snelle tips die je kunnen helpen:

1. Kijk waar de Thais eten

Je zult nooit een Thai zien eten bij een kraam met hoge prijzen, slechte kwaliteit of voedsel dat niet schoon is. Thais houden van hun keuken en genieten van het eten. Door een kraam te kiezen waar ook de Thais eten ben je verzekerd van een geweldige maal.

2. Eet niet in toeristische gebieden

De meeste aanbieders in gebieden in of dichtbij belangrijke toeristische attracties zijn gericht op toeristen. Omdat toeristen vaak geen idee hebben wat de ‘going’ prijs is voor een typische straathap of hoe het eten echt moet smaken betaal je hier vaak meer voor minder. Vaak betaal je 50-100 procent meer dan in een minder toeristisch gebied. Het loont dus om te kijken waar de lokale bevolking aanschuift.

3. Wees niet bang om iets nieuws te proberen

De meeste nieuwe bezoekers naar Thailand ontdekken dat de overgrote meerderheid van de Thaise straatkraampjes gerechten serveren waar ze nog nooit van gehoord hebben. Sommige zien er bovendien ook beslist ‘vreemd’ uit. Dat wil echter niet zeggen dat het niet gaat om een van de beste en smakelijkste gerechten die je wellicht ooit gegeten hebt. Dus neem je moed in de hand en probeer tijdens je verblijf in Thailand ten minsten eenmaal per dag iets nieuws. Je zult snel merken dat het eten geweldig is en spotgoedkoop.

4. Probeer de late-night eetkraampjes

Op sommige plaatsen in Thailand beginnen de straatverkopers pas te serveren vanaf 18.00u en blijven ze vaak open tot na middernacht. Dit komt omdat veel Thais werken in de late uren en anderen frequent het nachtleven bezoeken. Op deze plekken vind je vaak enkele van de beste eetkraampjes en omdat het rond deze tijd koeler en donker is, is het een comfortabele ervaring.