5 beste plaatsen voor expats om te wonen in Thailand – Bangkok

Bangkok, moderne en verrassend kosmopolitische stad.

Bangkok, de hoofdstad van Thailand en gelegen aan de oever van de Chao Phraya rivier, begon als een klein Chinees handelscentrum en havenstad van de voormalige hoofdstad Ayutthaya. Tijdens de Vietnam oorlog was Bangkok een ‘Rest en Recreation’ spot voor de Amerikaanse troepen. Sinds deze tijd heeft de stad zich ontwikkeld tot een moderne en verrassend kosmopolitische stad, met glimmende skyscaper, luxe hotels en uitstekende openbaar vervoer opties. Vandaag de dag komen de meeste expats naar Bangkok voor de multiculturele sfeer, high-on-gemak en het relatief goedkope stadsleven.

Waarom kiezen expats voor Bangkok?

Bangkok biedt ook enkele van de beste winkelgebieden van Zuidoost-Azië, waaronder een veelheid van markten, Noord-Amerikaanse stijl winkelcentra en boetieks. De grote concentratie aan expats in Bangkok betekent dat er geen tekort is aan sociale clubs en activiteiten van buitenlanders, variërend van tennis, taalstudie en kunst en cultuur. Bangkok is de thuisbasis van veel top artsen en privé-hospitals welke door de lokale expats gewaardeerd worden voor hun verbazingwekkend betaalbare kosten voor top-kwaliteit zorg.

Uitgaan in Bangkok.

Voor minder dan een euro kun je in Bangkok voortreffelijke noedels eten in de beste straat kraampjes van Azië. Voor € 70 of meer geniet je van vijf-sterren diner in een van de stijlvolle restaurants van de stad. Geniet van live muziek in een van de vele cafés of beleef het uitzicht op de skyline in menig populair rooftop bar, zoals in Above Eleven, gelegen op de 33e verdieping van de Fraser Suites Hotel.

 

Waar wonen in Bangkok de meeste expats?

Een meerderheid van de expats die in Bangkok verblijven kiezen om te leven in het hart van de stad, langs de openbaar vervoer routes. Sukhumvit Road, een van de belangrijkste verbindingswegen in het centrum van de stad, is een populaire keuze vanwege de nabijheid van de Skytrain en de Metro. Hier vind je een aantal van de beste appartementen, restaurants, uitgaansgelegenheden en winkels, waaronder een grote concentratie van professionele kleermakers. Degenen die een beetje meer armslag willen hebben vestigen zich in een van de verschillende buitenwijken van Bangkok, zoals Bang Na en Nonthaburi. Beide wijken liggen op minder dan 35 kilometer van het centrum van de stad.

Bangkok is gelegen in de nabijheid van de kust, evenals in de omgeving gelegen verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Belangrijke bestemmingen in de regio Zuidoost-Azië zijn vanuit Bangkok in anderhalf uur of minder te bereiken.

Wat kost het kopen of huren van een woning in Bangkok?

Aangezien de Thaise wet de aankoop van grond en huizen voor buitenlanders beperkt zijn condominiums (appartementen) voor expats een populaire keuze. Een modern condominium, twee slaapkamers, twee badkamers in Asoke, op loopafstand van het openbaar vervoer koop je voor € 170.000. Als je liever wilt huren dan kost een zelfde eenheid € 850 per maand. Probeer de voorsteden van Bangkok en je kunt een condo met drie slaapkamers, drie badkamers en gelegen in de buurt van winkels en een internationale school huren voor € 750 per maand.

Wil je meer weten over Bangkok? Op onze informatieve website Thailandtotaal vind je uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen en reizen in Bangkok. Ook helpt deze website je verder mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen of huren van een woning in Thailand.