5 beste plaatsen voor expats om te wonen in Thailand – Chiang Mai

Chiang Mai, moderne unieke uitstraling en rustige manier van leven.


Gelegen aan de uitlopers van het berggebied van Noord-Thailand, op een uur vliegen van Bangkok, ligt de stad Chiang Mai. De stad is populair voor diegenen die een rustiger manier van leven wensen en houden van een gematigd klimaat.

Als centrum van de Lanna cultuur (Noord-Thailand) is Chiang Mai de thuisbasis van honderden Boeddhistische tempels, met een rijke geschiedenis welke zo’n 700 jaar teruggaat. Het respect voor deze geschiedenis, gecombineerd met een bergachtige omgeving, geven Chiang Mai een unieke uitstraling. Een oude gracht omringt nog steeds het historisch centrum van de stad en de overblijfselen van de oude stadsmuren roepen een exotisch verleden op.

Waarom kiezen expats voor Chiang Mai?

Met een gemiddelde temperatuur van rond de 25⁰ C tijdens het koele seizoen heeft Chiang Mai het meest aangename weertype in Thailand. Daarnaast heb je hier toegang tot alle moderne comfort gemakken van het dagelijkse leven en tegen de meest gunstige prijzen van heel Thailand. De stad heeft voortreffelijke eetgelegenheden, grote moderne bioscopen met de meest recente films, een aantal westerse stijl winkelcentra evenals een JCI-geaccrediteerde ziekenhuis met hoogwaardige medische zorg tegen betaalbare prijzen.

Veel Expats uit het Westen kiezen in toenemende mate voor Chiang Mai om er te overwinteren. De perfecte temperaturen in de winterperiode in combinatie met de hoge standaard van gezondheidszorg en lage prijzen maken dat Chiang Mai voor hen een perfecte plek is om er te wonen. De tolerante Thaise cultuur en gastvrije en vriendelijke bevolking maken het plaatje compleet.

Waar wonen in Chiang Mai de meeste expats en wat kost er een woning?

Veel expats die in Chiang Mai wonen verblijven in de buurt van het centrum. Het gebied ten oosten van het centrum is een populair gebied. Belangrijke voorzieningen zoals bus- en treinstation, vliegveld en supermarkets liggen dichtbij. Een 1-slaapkamer appartement koop je hier voor € 25.000. Wil je een dergelijk appartement huren dan betaal je € 190 per maand. Een 2-slaapkamer appartement heb je er vanaf € 50.000. Wil je meer luxe en comfort dan betaal je zo’n € 90.000. Het huren van een 2-slaapkamer appartement kost je zo’n € 370 per maand.

Wil je meer weten over Chiang Mai? Op de informatieve website Thailandtotaal vind je uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen en reizen in Chiang Mai. Ook helpt deze website je verder mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen of huren van een woning in Chiang Mai of elders in Thailand.