5 beste plaatsen voor expats om te wonen in Thailand – Hua Hin

Hua Hin, levendige badplaats met easy living.

Het eens zo rustige vissersdorpje Hua Hin, zo’n 200 kilometer ten zuiden van Bangkok, debuteerde als strand-vakantie locatie in de jaren 20 van de vorige eeuw, toen de Thaise Koninklijke familie er een zomerpaleis bouwde. Daarna volgde de elite van de Thaise hoofdstad die op de brede zandstranden van Hua Hin hun vakantiehuis lieten bouwen.

Hua Hin staat bekend als een levendige badplaats met easy living.Waarom kiezen expats voor Hua Hin?

Ondanks de groei en de vele veranderingen door de jaren heen staat Hua Hin in de Expat kringen bekend als een levendige badplaats met easy living, een ontluikende restaurant scene en de smaak van het goede leven. Hua Hin beschikt over grote, schone en mooie stranden. Midden in de stad is er een grote avondmarkt en er zijn vele viskraampjes waar je dagelijks verse vis kunt kopen. Voor meer dan een decennium wordt in Hua Hin het jaarlijks jazzfestival gehouden, direct aan het strand en met enkele van de beste lokale en internationale muzikanten.

Expats waarderen vooral de kleinschaligheid van Hua Hin. De nabijheid van Bangkok (op zo’n twee en een half uur rijden), de aangename zeebries en de redelijke kosten van levensonderhoud weten veel expats te overtuigen om hier te verblijven. Zoals in vele delen van Thailand biedt ook Hua Hin lokaal toegang tot hoogwaardige en betaalbare medische zorg. De meeste expats zoeken hun zorg in een van de privé-klinieken, waaronder het onlangs geopende Bangkok Hospital Hua Hin, een satelliet-centrum van het bekende ziekenhuis in de Thaise hoofdstad.

Waar wonen in Hua Hin de meeste expats en wat kost er een woning?

Het Khao Takiab gebied is een populaire locatie voor de expats in Hua Hin. Wil je hier een appartement kopen dan moet je rekening houden met een koopprijs van € 165.000. Hiervoor krijg je een 2-slaapkamer appartement en uitzicht op de Golf van Bangkok. Beweeg je meer landinwaarts dan zullen de prijzen lager worden. Wil je liever huren dan betaal ongeveer € 500 per maand.

Wil je meer weten over Hua Hin? Op de informatieve website Thailandtotaal vind je uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen en reizen in Hua Hin. Ook helpt deze website je verder mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen of huren van een woning in Hua Hin of elders in Thailand.