5 beste plaatsen voor expats om te wonen in Thailand – Phuket

Phuket, relaxte levensstijl en uitgaansgeweld.

Phuket wordt ook wel de ‘Parel van de Andaman’ genoemd. Wie Phuket nadert vanuit de lucht valt meteen de karakteristieke schoonheid van het eiland op. De spankelende turqoise wateren en de met jungle bedekte bergen, de rotspartijen en witte zandstranden, het grootste eiland van Thailand is een paradijs voor expats. De omringende wateren van Phuket zijn warm en helder en er is altijd een aangename aanwezige wind. Met een gemiddelde temperatuur van 28⁰ C heeft het eiland een tropische temperatuur.

Phuket biedt een relaxte levensstijl of afhankelijk van je eigen voorkeur meer actie. Zo kun je een duik en een ontspannen lunch nemen op het rustige Naithon strand, maar je kunt je ook storten in het uitgaansgeweld van Patong, waar de muziek bonst en cabaretvoorstellingen doorgaan tot in de nacht. Vanuit de internationale luchthaven van Thailand kun je gemakkelijk een vlucht nemen naar een aantal bestemmingen zonder tussenstop in Bangkok.

Lifestyle met alle voorzieningen.

De grootste trekpleister voor veel expats is de comfortabele en handige levensstijl. Op Phuket kun je genieten van een aantal van de beste schaal- en schelpdieren in het zuiden van het land en dineren in een waaier van gastronomische restaurants, vans sushi tot Italiaans naar Indiaas. Je vindt er supermarkten met ingevoerde levensmiddelen, mode- en meubel boetieks en tal van golfbanen. De lokale expat-clubs verwelkomen nieuwelingen.

Waarom kiezen expats voor Phuket?

Veel expats worden aangetrokken door de kwaliteit van leven op Phuket. De meeste van hen zijn door de jaren heen al vaker op vakantie geweest op het eiland en trekken nu naar Phuket om zich er parttime of fulltime te vestigen. Vandaag de dag is er nog weinig te zien van de gevolgen van de verwoestende  tsunami uit 2004, welke een spoor van ellende achterliet op Phuket en andere plaatsen aan de westkust van Thailand. Resorts zijn terug op volle capaciteit, waarvan velen na de verwoesting van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om hun faciliteiten  te renoveren en upgraden. Sinds de tragedie van 2004 is in het gebied een waarschuwingssysteem voor tsunami’s actief om de veiligheid te verhogen.

Waar wonen op Phuket de meeste expats en wat kost er een woning?

Expats wonen op Phuket verspreid over de verschillende steden en dorpen. Het gebied rondom Patong staat bekend om als een louche locatie voor toeristen en ‘seks-pats’, maar dat is slechts een deel van het eiland. In feite zul je op Phuket een zeer mooie reeks aan ‘gezinsvriendelijke’ locaties vinden zoals Chalong, Nai Harn en Rawai.

Wat het budget betreft biedt Phuket voor elk wat wils. Een eenvoudige villa met twee slaapkamers, twee badkamers en zwembad, op slechts 5 minuten lopen naar Kamala Beach huur je voor zo’n € 500 per maand. In het noorden van Phuket liggen de prijzen voor het huren van een villa een stuk lager. Voor minder dan € 400 huur je hier een villa met drie slaapkamers, twee badkamers en uitzicht op zee.

Wil je meer weten over Phuket? Op de informatieve website Thailandtotaal vind je uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen en reizen in Phuket. Ook helpt deze website je verder mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen of huren van een woning op Phuket of elders in Thailand.