5 beste plaatsen voor expats om te wonen in Thailand

Thailand is een van de meest populaire bestemmingen voor expats.

Thailand is voor expats een van de meeste populaire landen ter wereld om er te gaan wonen en te genieten van het goede leven. Over het waarom zijn tal van redenen aan te voeren. Vaak worden genoemd; een laag prijsniveau en daardoor een goedkoop leven, het tropisch klimaat en de toegang tot moderne gemakken, waaronder een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige medische zorg.

Als je een in Thailand wonende expat vraagt wat voor hem het wonen in Thailand zo bijzonder maakt hoor je eigenlijk altijd het antwoord; het gemak van een comfortabele levensstijl, vergelijkbaar met die in het Westen, maar zonder de hoofdpijn en extra kosten. Daarbij komt dat Thaise mensen een van de meest gastvrije ter wereld zijn. In Thailand wordt vaak gesteld; ‘Geluk is een prioriteit’. Thais leven veel meer in het moment van nu dan wij als westerlingen vaak doen. En dat is in het voordeel van iedereen die in Thailand verblijft.

Als stel kun je in Thailand met een budget van 1300 euro goed en comfortabel leven.

Thailand heeft een verfijnde cultuur en een schitterende natuur. Denk hierbij aan de turquoise zee en witte zandstranden, grillige kalkstenen kliffen, strand omrande eilanden en bergachtige jungle retraites. Oude tempels, gouden Boeddha’s, kleurrijke markten en een voortreffelijke keuken zijn onderdeel van het dagelijks leven in Thailand. Het land biedt een hele reeks van lifestyle opties. En dat je als stel met een budget van 1300 euro (inclusief woonlasten) overal in Thailand goed en comfortabel kunt leven toont aan dat het prijsniveau er zeer laag is.

Meest populaire bestemmingen in Thailand voor expats.

Mensen die voor het eerst in Thailand zijn geweest uiten vaak hun verbazing over hoe makkelijk het is er te acclimatiseren, comfort te vinden en toch te genieten van alle opwinding en bijzonderheden die het leven in Azië te bieden heeft. Maar waar moet je nu beginnen wanneer je als expat op zoek wilt gaan in Thailand een plek te vinden om er een deel van het jaar of permanent te gaan wonen? Om de voor jou perfecte bestemming te vinden hebben wij een overzicht gemaakt van de meest populaire expat paradijzen in Thailand. In de serie ‘5 beste plaatsen voor expats om te wonen in Thailand’ zullen wij dit jaar deze top bestemmingen nader beschrijven. Wil je deze serie volgen? Bekijk dan regelmatig ons weblog of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Wil je meer weten over Thailand? Op de informatieve website Thailandtotaal vind je uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen, werken, zaken doen, vakantie  en reizen in Thailand. Ook helpt deze website je verder mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen of huren van een woning in Thailand.