5 gedenkwaardige plekken in Thailand

Voor de reiziger die op zoek is naar inspiratie en onaandoenlijkheid.

Vele reizigers zijn tijdens hun reis in Thailand op zoek naar inspirerende plekken. Hieronder een selectie van enkele van de meest mooie en bedaarde plekken van Thailand.

Grand Palace en Wat Phra Kaew – Bangkok

Wat Phra Kaew (Tempel van de Emerald Buddha)De Grand Palace en de bijbehorende Wat Phra Kaew (tempel van de Emerald Buddha) zijn een must see attractie voor een ieder die naar Thailand komt. Het zijn beide unieke bezienswaardigheden uit de Thaise geschiedenis. De Koninklijke tempel is een rustige plek voor meditatie en gebed.

Beide monumenten zijn in principe dagelijks voor het publiek opengesteld van 8.00u tot 15.30u. Controleer voorafgaand aan je bezoek echter het nieuws of andere officiële bronnen om ervoor te zorgen dat je bezoek niet in strijd is met een Koninklijke ceremonie. En zorg dat je respectvol gekleed bent.

 

Pang Ung te Mae Hong SonPang Ung – Mae Hong Son

Pang Ung is een Shan dorp in de noordelijke provincie Mae Hong Son. Het dorp is ontwikkeld in het kader van een koninklijk initiatief project door HM Koningin Sirikit. Het afgelegen dorp speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de landbouw in Thailand en is een favoriete kampeerplek voor natuurliefhebbers.

 

Angka Nature Trail – Chiang Mai

De Angka Nature Trail is een natuurwandeling door de weelderige jungles van het Doi Inthanon National Park. Angka Nature Trail in het Doi Inthanon National Park te Chiang MaiHet traject bedraagt ongeveer 360 meter en verschaft voor de duur van tenminste 30 minuten een totale onderdompeling in de natuur.

De op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel gelegen natuurroute is qua gebied en klimaat zeer verschillend van elke andere plaats in Thailand. Het palet bestaat uit kleurrijke tropische vogels, enorme rododendron planten en oude bomen bedekt met vochtig mos.

 

Kajak – Krabi

Kajakken langs de kalksteen rotsen in KrabiHet unieke landschap van Krabi geeft je het gevoel alsof je in een andere wereld verblijft. Dichte mangrove bossen en enorme kalkstenen kliffen bepalen het landschap.

Een van de beste en meest ontspannen manieren om deze prachtige streek te verkennen is per kajak. Pedel rustig langs de kronkelende mangrove waterwegen en geniet van de lokale fauna, zoals mudskippers, zeevogels en apen. Of kajak naar een van de verborgen zandige eilandjes, grotten of kliffen. Een goede plek om je tocht te beginnen is in Ao Thalane, een schilderachtige baai dichtbij het stadje Ao Nang.

 

Ontdek de goudsbloemen – Loei

De fel oranje gekleurde goudsbloemen te LoeiDe fel oranje gekleurde goudsbloemen zijn in Thailand een symbool van geluk en vormen een bepalend beeld bij elke Thaise tempel. Het grootste gedeelte van de bloemen worden in Thailand geteeld in de noordelijke provincie Loei.

Van november tot januari is het Phu Ruea National Park het decor van de goudsbloemen. Vele Thaise mensen komen in deze periode met hun familie naar hier om het kleurrijke panorama te bewonderen.