5 minder bekende eilanden in Thailand

Voor een paar rustige en ontspannen dagen.

Veel reizigers die in Thailand een rondreis maken willen naast hun grote stops in bijvoorbeeld Bangkok, Golden Triangle, Chiang Mai of Kanchanburi ook nog een aantal dagen rust en ontspanning. Men kijkt dan al snel naar de Thaise eilanden die wereldwijd bekend staan om hun schoonheid, avontuur en lekker eten. Maar welke kies je?

Als je uitkijkt naar een serieus rustig eiland, zijn de alom bekende eilanden vaak niet het gene naar waar je naar opzoek bent. Hoewel zwaargewichten als Koh Samui, Koh Phangan of Koh Phi Phi niet bepaald bekend staan om hun rust en intimiteit, zul je daar ongetwijfeld ook een aantal vredige en serene plaatsen vinden. Maar wellicht zijn een aantal van de minder bereisde Thaise eilanden dan een betere optie voor je.

Koh Lanta

Koh Lanta is een mooi compromis tussen de toeristische zwaargewichten en de extreme rust en afzondering van de kleinere eilanden. Hoewel de sfeer op het eiland erg relax is, is er toch veel te doen. Je vindt er geen grote feesten, maar er zijn genoeg uitgaansmogelijkheden. Daarentegen biedt Koh Lanta een heleboel plekjes waar je ongestoord van je rust kunt genieten. Het is een eiland dat vooral door een wat ouder publiek wordt bezocht.

Koh Mak

Koh Mak ligt zo’n 40 kilometer uit de oostkust van Thailand net ten zuiden van Koh Chang. Het eiland staat in schril contrast met vele andere Thaise eilanden, alleen al door het ontbreken van rumoerige clubs en uitgaansgelegenheden. Dit kleine eiland is perfect om de Thaise manier van leven te leren kennen, weinig meer doen als in de zon liggen en een inhaalslag maken op het schrijven van je reismemoires. Mocht je de behoefte voelen om iets actievers te doen kun je een scooter huren om een tocht over het eiland te maken, een kookles nemen of met een kajak de prachtige wateren rond het eiland verkennen. Hou er wel rekening mee dat het op Koh Mak tijdens het laagseizoen over het algemeen zeer rustig is en vele resorts en restaurants gesloten zijn.

Koh Kradan

Koh Kradan is een eiland met een romantische inslag. Het is een perfecte plek voor een idyllische vakantie in een mooi resort. Het eiland staat bekend om zijn ‘Underwater Wedding Ceremony’. Een jaarlijks evenement op Valentijnsdag, waar koppels op een diepte van 12 meter hun huwelijksverbintenis kunnen afronden. Het eiland is slechts vier kilometer lang en op het breedste punt slechts 1000 meter, zodat je hier een zeer intieme ervaring zult beleven. Het turqoise water, witte zandstrand en frisse zeebries wachten op hun bezoekers.

Koh Mook

Koh Mook maakt deel uit van dezelfde eilandenarchipel als Koh Kradan, maar is groter en biedt meer faciliteiten. Hoewel het een oase van rust is waar je heerlijk kunt relaxen zijn er ook een aantal leuke dingen te doen zoals: mountainbiken, snorkelen en duiken, wandelen of gewoon lekker op het strand liggen. Een geweldige ervaring op Koh Mook is Morakot Cave, ook wel Emerald Cave genoemd. Een unieke lagune omringd door rotsen welke alleen met een kajak via een pikdonkere grot te bereiken is.

Koh Lipe

Dit kleine eiland ligt in het diepe zuiden van Thailand en wordt omringd door helderblauw water en hagelwitte zandstranden. Hoewel het de laatste jaren steeds populairder is geworden heeft Koh Lipe zijn rust en stilte over het algemeen weten te behouden. Het is een typisch ‘Bounty eiland’ waar je naast lekker op het strand liggen ook voortreffelijk kunt snorkelen en duiken. Tijdens bepaalde periodes van het jaar kun je vanuit Koh Lipe rechtstreeks naar Langkawi in Maleisië reizen, een andere fameuze strandbestemming.