In 5 minuten van het drukke Phuket naar het paradijselijke Koh Naka

Overweldigende natuur en prachtige vergezichten.

Wie vanaf de pier in Ao Por (noordoosten van Phuket) op een speedboot stapt, kan in 5 minuten naar het kleine paradijselijke eiland Koh Naka varen. In tegenstelling tot het drukke en toeristische Phuket is Koh Naka werkelijk een compleet andere wereld. Op Koh Naka is het erg rustig en tref je er geen nachtelijke entertainment aan. De natuurschoon op Koh Naka is overweldigend en vanaf de stranden heb je een prachtig vergezicht over Phang Nga Bay met zijn vele eilandjes en kalksteenrotsen.

Koh Naka, ook wel geschreven als Nakha, is gezien de korte afstand tot Phuket een perfecte dagbestemming voor toeristen die op Phuket verblijven. Aangezien het eiland slechts een oppervlakte heeft van 1500 rai (240 ha) is het te voet binnen 2 à 3 uur te verkennen. Een leuke activiteit is het ter plekke huren van een kajak en vervolgens het eiland rond peddelen. Je kunt Koh Naka ook met een dagexcursie bezoeken. Vaak is het eiland onderdeel van een dagtrip naar Phang Nga Bay.

Koh Naka heeft twee resorts.

Aan de westkust van Koh Naka ligt het enige dorp van het eiland. Hier woont de locale bevolking welke voornamelijk uit vissers bestaat. Naast de visserij vormen ook de locale rubberplantages en kokosnoten een bron van inkomsten voor de eilandbewoners. De laatste jaren wordt het toerisme als inkomstenbron echter steeds belangrijker.

Op het eiland liggen een tweetal resorts, het eenvoudige Tenta Nakara hotel en het luxe 5 sterren The Naka Island Spa & Resort. Beide resorts liggen direct aan het strand en de kamers bestaan uit huisjes en luxe villa’s.

Koh Naka heeft geen waterleiding en elektriciteit.

Hoewel het moderne Phuket op een steenworp afstand ligt heeft de basisinfrastructuur Koh Naka nog niet bereikt. Op het eiland is geen waterleiding of elektriciteit. De dorpelingen op Koh Naka graven voor het water ondergrondse putten en delen het water verder met elkaar. Elk huis genereert zijn eigen elektriciteit middels benzine generatoren of zonnecellen.

Meer informatie en video presentatie over Koh Naka.

Lees hier verder over het paradijselijke Koh Naka & bekijk onze video presentatie “The Naka Islands” uit onze video serie “Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand”.