5 toffe tips voor Hua Hin

Relaxte badplaats onder de rook van Bangkok.

Hua Hin is een relaxte badplaats aan de Golf van Thailand. Door zijn ligging op minder dan 200 kilometer van Bangkok is het niet populaire bestemming. Het is geen eiland waardoor het niet de handtekening heeft van wit zand en blauw zeewater. Echter, het is een zeer ontspannende plek waar je volledig tot rust kunt komen. Ontspannen bij het zwembad of in het hotel en het nemen van een relaxte massage in een aantal van de mooiste massage plaatsen zijn aangelegenheden waarvan je zult genieten. In dit blog geef ik je een vijftal tips voor je reis naar en verblijf in Hua Hin.

.

1. Neem de Airport Hua Hin Bus

De beste manier om van Bangkok in Hua Hin te komen is hetzij per taxi, hetzij per bus. Vanaf Suvarnabhumi International Airport is de rechtstreekse bus ‘Airport Hua Hin Bus’ aan te bevelen. De stoelen zijn groot genoeg voor anderhalf persoon en hebben een verstelbaar hoofdkussen. Verder is de bus voorzien van een vrij groot toilet. Tickets voor deze bus kosten circa 400 bath. Taxikosten zijn ongeveer 6 keer duurder, maar voordeel is wel dat je deze kosten kunt delen met je medereiziger(s).

 

.

2. Apen kijken op Khao Takiab en genieten van een prachtig uitzicht

Een van de leukste attracties in deze omgeving is Khao Takiab, vertaalt als ‘Chopstick Mountain’. Deze berg staat ook bekend als Monkey Mountain vanwege de vele apen die hier leven. Je ziet ze hier letterlijk overal. Vanaf de top van de heuvel, welke de thuisbasis is van een tempel, geniet je een sensationeel uitzicht hebt op Hua Hin. De start van de klim naar de tempel wordt gekenmerkt door een grote bel en een trap.


.

Photo: https://www.flickr.com/photos/judy19740108/ under https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/

3. Slenteren over Cicade Market

Eén van de leukste markten in Hua Hin is Cicade Market. Deze markt biedt alles op het gebied van kunst en handgemaakte ambachten. Met een open-air-markt concept brengt het de artistieke talenten van Hua Hin en de vrijheid van meningsuiting samen. Naast de ambachtelijke markt vind je hier ook een kunstgalerie. In tegenstelling tot vele andere markten in Thailand vind je hier geen versproducten en kleding.

 

.

4. Ervaar de vervlogen tijden in Mrigadayavan Palace

Mrigadayavan Palace, ook bekend als Marukhathaiyawan Palace, werd gebouwd in 1923 als buitenverblijf voor Koning Rama VI. Deze koning overleed in 1925 en heeft er maar slecht 2 jaar van kunnen genieten. Na het overlijden van Rama VI in 1925 is het paleis in verval geraakt, maar werd later weer volledig in zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd. Ontworpen door een Italiaanse architect toont het paleis een mix van Thaise en westerse stijlen. Vanuit het fraaie teakhouten gebouw heb je een prachtig uitzicht op het strand en de golf van Thailand. Je krijgt hier een prachtig beeld van de voorbije Thaise tijden.

In 1926 gaf de toenmalige koning Rama VII opdracht om in Hua Hin een nieuw zomerpaleis bouwen. Dit paleis, Klai Kang Won Palace, is nog steeds de zomerresidentie van het Thaise koningshuis. In deze periode ook het treinstation van Hua Hin gebouwd en werd de stad met de zuidelijke spoorlijn met Bangkok verbonden.

.

5. Genieten van je pensioen

Hua Hin wordt door ‘Live and Invest Overseas’, een van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van overzees pensioen, genoemd als een van de beste plaatsen ter wereld om met pensioen te gaan. Als sterke punten voor Hua Hin worden genoemd de over het algemeen lage kosten van levensonderhoud en de betaalbaarheid van het wonen aan of dicht bij het strand in het bijzonder, evenals de totale Expat-vriendelijkheid.