500.000 moderne slaven in Thailand

Global Slavery Index 2013.

Naar schatting telt Thailand een half miljoen moderne slaven, mensen die met geweld gedwongen worden te werken, vaak als gevolg van slechte regelgeving. Dit blijkt uit de ‘Global Slavery Index 2013’ gepubliceerd door de Walk Free Foundation, een antislavernij organisatie welke gevestigd is in Londen. Volgens de Index zijn wereldwijd bijna 30 miljoen mensen het slachtoffer van moderne slavernij. De meeste moderne slaven bevinden zich in India. Thailand staat in de Index genoteerd als zevende.

Dwangarbeid en mensenhandel.

Volgens de onderzoekers achter de index bevinden de slachtoffers van moderne slavernij in Thailand zich voornamelijk onder migranten uit Myanmar, Laos en Cambodja. De economische welvaart en lage werkeloosheid hebben in Thailand geleid tot een tekort aan arbeidskrachten. Dit tekort wordt de laatste jaren steeds vaker opgevuld door migranten uit de regio. Vooral in de bouw en de arbeidsintensieve visindustrie worden deze migranten vaak uitgebuit, als gevolg van slechte regelgeving in deze sectoren. Daarnaast zijn Thaise vrouwen kwetsbaar voor mensenhandel in de gedwongen seks industrie, zowel in het binnenland als buitenland. Volgens de Walk Free Foundation kent Thailand veel volwassenen en kinderen die het slachtoffer zijn geworden van mensensmokkel naar landen waaronder China, Duitsland, Israel, Japan, Zuid-Afrika en de VS.

Uitgebreide informatie over dit onderzoek naar de wereldwijde moderne slavernij lees je in de ‘Global Slavery Index 2013’