9 toffe tips voor Chiang Mai

.

Wat te doen in Chiang Mai.

De noord Thaise stad Chiang Mai is een geweldige verblijfsplaats. De gezellige en relaxte sfeer zal je als buitenlander zeker bevallen. Er is veel te zien en te beleven, zowel binnen als buiten de stad. In dit blog geef ik je een 9 tal tips voor een geweldige dagtrip vanuit Chiang Mai. Ik heb in dit lijstje niet de meest bekende trips opgenomen zoals bijvoorbeeld Elephant Nature Park of het ziplinen door de jungle. Deze trips kom je overal tegen. De bekende Doi Suthep tempel staat echter wel in mijn lijst daar dit voor Chiang Mai een ‘must see’ is.

1. Huay Tung Lake

Langs de oever van het meer liggen kleine picknickhutjes met strodaken vanwaar je een mooi uitzicht hebt op het omliggende water en de bergen. De stille wateren worden ondersteund door pittoreske grasvelden. Het is een perfecte locatie om te genieten van een heerlijke rustige lunch van Thaise gerechten. Het recreatiemeer wordt dagelijks door vele Thaise locals bezocht. Buitenlandse toeristen hebben deze idyllische plek nog amper ontdekt. Huay Tung Tao Lake ligt ten noordwesten van de stad op zo’n 20 minuten rijden.

2. Mae Sa watervallen

Op ongeveer 45 minuten rijden, ligt ten noorden van Chiang Mai de Mae Sa watervallen. Het is een vrij indrukwekkende waterval met een achttal niveaus en heerlijke plekken om te zwemmen. De meeste bezoekers blijven hangen bij de onderste watervallen. Wil je meer plek voor jezelf, klim dan door naar de bovenste niveaus. Zeker op de top zul je weinig mensen tegenkomen. Het is best leuk om in Chiang Mai wat lekkere spullen te kopen en deze tijdens een picknick te genieten op een van de vele schaduwrijke plekken bij de watervallen.

3. Buggy Tour

Hou je meer van avontuur, dan is een buggy tour door het berggebied van Chiang Mai een geweldige beleving. Onder leiding van een gids maak je een off road trip door de met jungle bedekte bergen. Het rijden met een buggy alleen al is een bijzondere ervaring, maar de geweldige natuurlijke omgeving is zeker net zo opwindend.

4. Bamboo rafting

Een van de meest ontspannen dagtrips in Chiang Mai is bamboo rafting. Het is erg verkwikkend om met een koel drankje enkele uren af te drijven over een rustige rivier welke overdekt wordt door de schaduw van de jungle. De bamboe vlotten zijn zo’n 25 meter lang en bestaan uit verschillende dikke bamboestengels die met touwen aan elkaar zijn gebonden. Om optimaal van deze relaxte tocht te genieten raad ik je aan om gids erbij te nemen om het vlot te besturen.

5. Doi Suthep tempel

Een van de meest fraaiste tempelcomplexen in Thailand is Wat Doi Suthep. Tijdens je verblijf in Chiang Mai mag een bezoek aan deze tempel dan ook zeer zeker niet ontbreken. Alleen al de geweldige haarspeldroute met prachtige vergezichten die je moet nemen om de op ruim 1000 meter hoogte gelegen tempel te bereiken is magnifiek. Vanaf het tempelcomplex heb je een geweldig uitzicht over stad en de vallei.

6. Doi Inthanon National Park

Het nationale park Doi Inthanon staat bekend om zijn geweldige fauna, flora en indrukwekkende watervallen. In het park liggen diverse dorpen van de bergstamvolkeren. De naam van het park is ontleend aan de 2596 meter hoge berg Inthanon, de hoogste berg van Thailand. De top van deze berg wordt gekenmerkt door de Royal Twin Pagodas, welke de koning en koningin van Thailand eerbiedingen. Van hieruit heb je en prachtig uitzicht over het Noord Thaise berglandschap.

7. Samoeng Loop

De Samoeng is een landelijke circulaire avontuurlijke tocht ten westen van de stad. Het is een geweldige manier om kennis te maken met de lokale zijde van Chiang Mai. De 100 kilometer lange lus is een prachtige tocht om met een scooter af te leggen. Het is een vrij gemakkelijke tocht met spectaculaire vergezichten. Op de route liggen voldoende gelegenheden om tussendoor wat te drinken en te eten. Ik zou de route met de klok mee rijden: vertrekken vanuit Chiang Mai in zuidelijke richting over wegnummer 108 of 121 en vervolgens de 1269 en de 1096 om vervolgens via de 107 vanuit het noorden weer naar Chiang Mai te rijden.

8. Mon Cham Noi Hoi Project

Het Mon Cham Noi Hoi Project is een landbouwproject dat de bergstamfamilies helpt bij het duurzaam kweken van verschillende soorten fruit, groenten bloemen en kruiden. Het project ligt op een 1.400 meter hoge berg op ongeveer een uur rijden van Chiang Mai. Op de top van de heuvel ligt het Mon Cham restaurant, een openair gebouw met uitzicht over de Mae Sa Valley.

9. Grotten van Chiang Dao

Op een uur rijden vanaf Chiang Mai liggen de Chiang Dao Caves. De grotten liggen onder de Doi Luang, met 2225 meter de op twee na hoogste berg van Thailand. Vanaf het plaatsje Chiang Dao voert een spectaculaire route langs steile hellingen je naar het beginpunt van de grottentocht. Hoewel de grotten deels verlicht zijn is het toch raadzaam om een gids erbij te nemen. Temeer hij je het een en ander over dit natuurwonder kan vertellen.