9th Thailand Tourism Awards 2013

Awards moeten leiden tot een duurzaam toerisme in Thailand.

Om de toeristische industrie van Thailand te ondersteunen en te versterken organiseert de Tourism Authority of Thailand (TAT) het tweejaarlijks evenement de ‘Tourism Awards’. Het evenement, dat plaatsvindt op de Werelddag van het Toerisme, wordt dit jaar voor de negende keer gehouden. De awards staan voor kwaliteit en excellentie in het toerisme en hospitality activiteiten en moet leiden tot duurzaam toerisme.

De Tourism Awards bestaan uit zes categorieën; Toeristische promotie activiteiten, Toeristische attracties, Logies, Tours, Gezondheid toerisme en Toeristische innovatie activiteiten.

Winnaars in de categorie ‘Toeristische attracties’.

Onderstaande trekpleisters ontvingen in 2013 een Award of Excellence in de categorie ‘Toeristische attracties’.

Kaeng Krachan National Park

Het Kaeng Krachan National Park heeft een award gewonnen in de categorie van natuurlijke bezienswaardigheden. Het park is rijk aan biodiversiteit en toeristische mogelijkheden en uitgegroeid tot een van de belangrijkste natuur attracties van Thailand. Dankzij de instandhouding van de natuurlijke hulpbronnen, adequate participatie van de locale gemeenschap in het behoud en verbeteren van het milieu werd het Kaeng Krachan National Park in 2006 uitgeroepen tot ASEAN Heritage Park. Het Kaeng Krachan National Park wint de Award voor natuurlijke bezienswaardigheden voor de derde keer op rij (2008, 2010 en 2013).

Farm Chokchai

Farm Chokchai is een agro-toeristische attractie en alom bekend bij zowel Thaise als buitenlandse toeristen. De farm is Thailand’s eerste gestandaardiseerde melkveehouderij en de grootste in Azië. Het presenteert het agro-toerisme met een zuivelproductie demonstratie, diverse recreatieve activiteiten, zoals melkveehouderij, cowboy en rodeo show, animal show en een tramtour door de natuurlijke omgeving. Farm Chokchai heeft ook accommodatie beschikbaar in de vorm van een Boutique kamp in het bos. De accommodatie is goed uitgerust en voorzien van alle toeristische voorzieningen, met name voor ouderen en gehandicapten. Farm Chokchai won al eerder in 2006, 2008 en 2010 een Tourism Award.

Siam Niramit Show

Door middel van een spectaculaire presentatie van mixed media, state-of-the-art licht technologie, geluid, beeld en speciale technieken krijg je als toeschouwer van de Siam Niramit Show het gevoel alsof je midden in de show zit. De voorstellingen worden uitgevoerd op een van de grootte podia ter wereld en zijn gebaseerd op de Thaise geschiedenis, traditie en cultuur, de manier van leven en het volksgeloof. Siam Niramit heeft een podium in Bangkok en Phuket.

Green Community, Ban Bang Phlap

Het agro-toerisme van de Green Community Ban Bang Phlap biedt kennis over de manieren van landbouw technieken zonder gebruik te maken van chemicaliën. Zo gebruikt de community natuurlijke messtoffen uit huishoudens. Met systematische locale technieken laat men toeristen kennis maken met de diverse natuurlijke landbouw technieken. Bijvoorbeeld; pomelo verbouwen zonder gebruik te maken van chemische meststoffen, het maken van kokos suiker, het kweken van cultuur paddenstoelen in een pot, het kweken van taugé in een plastic emmer en het bewaren van vruchten op siroop.

Sampran Riverside

Met zijn prachtige tropische tuinen en schitterende ligging langs de rivier is Sampran Riverside uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie in Thailand. Op het terrein, dat een belangrijke setting is voor picknicks en wandelingen, bevindt zich verder een Thai Cultural Village waar verdeeld over de dag diverse culturele shows, Thaise dansen en ambachtelijke vaardigheden zoals Thai boksen en zwaardvechten worden uitgevoerd. Er zijn ook optredens met bepaalde Thaise rituelen, traditionele ceremonies, en er is een uitstekende olifantenshow. Toeristen op zoek naar souvenirs kunnen shoppen bij de nabijgelegen winkels die een verscheidenheid aan lokaal gemaakte ambachtelijke producten verkopen. Sampran Riverside won eerder in 1996 en 2008 een Tourism Award.

Suphattra Land

Het agro-toeristische Supphattra Land is een plantkundige tuin en fruitparadijs met meer dan 20 variëteiten van de beste tropische vruchten. Middels een tramtour maak je een tocht langs de meest interessante en mooiste delen van de boomgaarden. Middels demonstratie laat men zien hoe er met locale wijsheid bio-extract, vrij van chemicaliën wordt geproduceerd. Er worden voortdurende kwaliteitscontroles uitgevoerd op zowel producten als milieu.

Nong Nooch Tropical Botanical Garden

De botanische tuinen van Nong Nooch zijn een recreatieve attractie voor het hele gezien. De attractie voorziet in spectaculaire tuinen van natuurlijk onderscheidend vermogen en een grote verscheidenheid aan plantensoorten waarvan sommige zeer zeldzaam zijn. De pittoreske en schaduwrijke landschapsarchitectuur zorgen voor een aangename ervaring. Het park heeft een zeer goede ecologisch en duurzaam beheer dat zich richt op milieuvriendelijke ontwikkeling. Naast de botanische tuinen verzorgt Nong Nooch Garden diverse culturele optredens en shows, ondermeer met olifanten. Het park is goed uitgerust met openbare voorzieningen als toiletten en hellingen voor ouderen en gehandicapten.

Khlong Lan National Park

Dit ruige en heuvelachtige nationale park bestaat uit uitgestrekte bossen en stroomgebieden van vele rivieren. Het park biedt zijn bezoekers een enorme verscheidenheid aan ecologisch, economisch en wetenschappelijk waardevolle flora en fauna. Het beheer wordt uitgevoerd aan de hand van een masterplan met strategische plannen. De activiteiten en faciliteiten in het park zijn ontwikkeld voor creatief toerisme. Vanwege het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu in het Khlong Lan National Park worden diverse activiteiten vergezeld door plaatselijke gemeenschappen en instanties.

Thai Elephant Conservation Center

Het Thai Elephant Conservation Center is op de eerste plaats opgericht om het behoud van de olifant op een duurzame manier te ontwikkelen en om lokale tradities voor toekomstige generaties te behouden. Daarnaast stelt het center zich ook als doel om olifanten uitgebreid te betrekken in toerisme gerelateerde activiteiten. Middels demonstraties laten de mahouts zien wat hun olifanten allemaal in hun mars hebben. Dat varieert van het verslepen van boomstammen tot muziek maken en schilderen. Het Thai Elephant Conservation Center is op een natuurlijke en hygiënische manier geïntegreerd in de prachtige omliggende natuur.

Tat Ton National Park

Het Tat Ton National Park is de belangrijkste attractie van de provincie Chaiyaphun en bestaat uit hoogland, loofbossen en watervallen, waarvan de Tat Ton waterval waarschijnlijk wel de meest bekende is. Het is een ideaal natuurgebied om te bewandelen en om de natuur te bestuderen. In het park liggen diverse natuurpaden. Het park beschikt over campings en bungalows landschappelijk gelegen aan de rivier. Er is ook een eenvoudig restaurant.

Khorat Fossil Museum

De filosofie van het Khorat Fossil Museum is leren van het verleden, het begrijpen van het heden en het verbeelden van de toekomst. Middels een drietal tentoonstellingen (fossiel, oude olifant en dinosaurus) maken bezoekers kennis met de lokale paleontologie en geologie. Bij hun presentaties past het museum moderne technieken toe die ervoor zorgen dat de toeristische site wordt belicht met spanning en sensatie. Het museum benadrukt de bevordering van kennis voor studenten en jongeren.

Life Park

Life Park is een pretpark met selectieve avontuurlijke activiteiten welke evenredig geïntegreerd zijn in het schilderachtige landschap. De attractie in het park variëren van het rustig varen op bumper boten en het rijden op kiddie karts tot de sensationele Zorb, een reusachtige opblaasbal die over een 120 meter heling naar beneden rolt en de GX-Swing, een reverse-bungee katapult. De diensten worden geleverd door goed opgeleid personeel en de beveiliging van de attracties is van een hoge internationale standaard.

 

Reizen naar Thailand