Aanleg high speed rail routes Thailand start in 2013

Eerste fase bestaat uit vier routes.

De eerste fase van de aanleg van de aangekondigde high speed rail routes in Thailand zal volgend jaar van start gaan. In de eerste fase zullen vier trajecten aangelegd worden welke in 2018 operationeel moeten zijn.

De vier high speed routes zijn: Bangkok – Pattaya – Rayong (220 kilometer in 1 uur). Deze route gaat via Suvarnabhumi International Airport naar Pattaya en vervolgens naar Rayong. De reis van Suvarnabhumi Airport naar Pattaya zal zo’n 35 minuten duren. De andere routes zijn Bangkok – Nakhon Ratchasima (256 kilometer in 1 uur en 35 minuten), Bangkok – Hua Hin (225 kilometer in 1 uur en 9 minuten) en Bangkok – Phitsanulok – Chiang Mai (745 minuten in 3 uur en 44 minuten). De treinen op de high speed routes zullen rijden met een snelheid tot 250 kilometer per uur.

Voltooiing tweede fase gepland voor 2022.

De tweede fase van het high speed project in Thailand staat voor voltooiing gepland in 2022. De high speed routes zullen in deze fase uitgebreid worden met Bangkok – Nong Khai en Bangkok – Hat Yai. De route van Bangkok naar Nong Khai (noordoosten van Thailand) zal moeten aansluiten op de high speed treinen uit Laos en China.

Thailand belangrijke hub in AEC.

De ASEAN Economische Gemeenschap (AEC), welke in 2015 in werking zal treden, is voor de regering van Thailand een belangrijke factor om nu met de aanleg van de eerste vier high speed routes te starten. Thailand heeft de potentie om een hub te zijn in het vastland van de AEC, voor zowel het vracht- als toeristisch verkeer.

Wil je meer weten over het vervoer in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Reizen in Thailand’.