Aanslagen op politieagenten in Bangkok

Bij een dubbele bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn afgelopen nacht wee politieagenten om het leven gekomen, terwijl zeven andere agenten en twee burgers gewond raakten.

De eerste aanval vond plaats op een groep politieagenten die in het financiële centrum Silom een bank bewaakten. Hierbij werd een politieagent gedood en raakten twee agenten en twee burgers gewond. Even later werden enkele granaten afgevuurd op een politiecontrolepost  in de buurt van Lumpini Park. Ook hier werd een politieagent dodelijk getroffen en raakten vijf anderen gewond. 

Leiders van de roodhemden, de protestbeweging die al twee maanden delen van de stad bezet houden, lieten meteen na de aanslagen weten dat zij hier niets mee te doen hadden. Een woordvoerder van de politie zei dat de  aanslagen vermoedelijk het werk zijn van een groepering die de situatie in Thailand wenst te destabiliseren. De aanslagen vinden namelijk plaats op het moment dat premier Abhisit Vejjajiva bezig is met een verzoeningspoging.