Abhisit werkt aan een routekaart om eind te maken aan crisis

Premier Abhisit Vejjajiva werkt aan een stappenplan om een eind te maken aan de politieke crisis in zijn land. Dit heeft hij maandag in het Thaise parlement gezegd. Hij voegde er aan toe dat het conflict niet middels geweld opgelost kan worden en dat een oplossing alleen mogelijk is als er naar iedereen geluisterd zal worden. Abhisit hoopt binnen een paar dagen het plan te kunnen presenteren.

Sinds medio maart hebben de roodhemden (aanhangers van voormalig premier Thaksin Sinawatra)delen van Bangkok bezet. Zij eisen het  afreden van de huidige regering en willen nieuwe verkiezingen. De aanhangers van de huidige regering zien dit als elitair en ondemocratisch.

In maart kwam Abhisit met een voorstel om aan het eind van dit jaar nieuwe verkiezingen uit te schrijven, een jaar eerder dan gepland. Dit werd door de roodhemden echter afgewezen. Het hierop volgende compromisvoorstel van de roodhemden om binnen drie maanden nieuwe verkiezingen te houden werd vervolgens door Abhisit verworpen. Sindsdien is er een impasse en wordt de situatie alsmaar grimmiger.