Met AirAsia van Chiang Mai naar Hangzhou (China)

Chiang Mai uitgegroeid tot een belangrijke hub voor AirAsia.

Thai AirAsia is de eerste luchtvaartmaatschappij die een dagelijkse rechtstreekse verbinding gaat aanbieden tussen Chiang Mai en de Chinese stad Hangzhou. Deze nieuwe luchtverbinding, welke vanaf 21 februari 2014 operationeel zal zijn, is alweer de derde non-stop vliegroute van AirAsia tussen de noordelijke stad Chiang Mai en een bestemming in China. De andere twee routes zijn; Chiang Mai – Hong Kong en Chiang Mai – Macau.

Chiang Mai is voor AirAsia uitgegroeid tot een belangrijke hub. De luchtvaartmaatschappij onderhoudt vanuit Chiang Mai dagelijks 12 vluchten naar Bangkok, 2 keer dagelijks naar Phuket, Hat Yai en Kuala Lumpur (Maleisië) en 1 keer dagelijks naar Krabi en de Chinese steden Hong Kong en Macau.

Hangzhou een van de bekendste en welvarendste steden van China.

Hangzhou is de hoofdstad van de oost Chinese provincie Zhejiang en is een van de bekendste en welvarendste steden van China. De bekendste bezienswaardigheid is het Xi Hu meer, ook wel bekend als West Lake. Dit meer is in 2011 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn natuurschoon en bezienswaardigheden zoals tuinen, paviljoenen en pagodes. Verder is de stad bekend vanwege de Lingyin Temple en de winkelcentra Song Dynasty City Replica en Qinghefang Ancient Street. Hangzhou is bovendien een handig ‘jumping off point’ naar Shanghai, dat vanuit Hangzhou slechts in iets meer dan een uur met de hogesnelheidstrein te bereiken is.

Voor meer informatie en het boeken van een vliegticket kun je terecht op de website van AirAsia.