AirAsia per 1 oktober in Bangkok naar Don Muang Airport

Verhuizing moet congestie op Suvarnabhumi Airport verminderen.

Budget luchtvaartmaatschappij AirAsia zal haar vliegoperaties in Bangkok per 1 oktober verplaatsen van Suvarnabhumi International Airport naar Don Muang Airport, ook wel het oude vliegveld van Bangkok genoemd. De Airports of Thailand (AOT), de beheerder van verschillende nationale vliegvelden in Thailand, heeft diverse budget luchtvaartmaatschappijen in Thailand prikkels geboden om hen te overtuigen in Bangkok te verhuizen van het internationale vliegveld Suvarnabhumi Airport naar Don Muang Airport. Deze verhuizing is nodig om de congestie op Suvarnabhumi Airport te verminderen. Het Internationale vliegveld van Bangkok verwacht dit jaar bijna 50 miljoen passagiers te verwelkomen, ondanks de capaciteit van 45 miljoen.

Don Muang Airport past beter in het groeiplan van AirAsia.

AirAsia merkt op dat de beslissing om te verhuizen naar het oude vliegveld van Bangkok grondig is onderzocht. Naast de aantrekkelijke prikkels, waardoor AirAsia haar kosten effectiever kan beheersen, biedt de verhuizing ook een verbeterde service voor haar passagiers. Het grote voordeel van Don Muang Airport is dat dit vliegveld meer in overstemming is met het eigen groeiplan van AirAsia. De luchtvaartmaatschappij heeft plannen om haar vloot in Bangkok uit te breiden naar 48 toestellen.

Wil je meer weten over Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport lees dan verder in ‘Vliegvelden te Bangkok’.