Airport Rail Link (vliegveld Suvarnabhumi naar Bangkok) nu operationeel.

De Airport Rail Link heeft twee lijnen.

Eind augustus is de metroverbinding (Airport Rail Link) tussen vliegveld Suvarnabhumi en het centrum van Bangkok in gebruik genomen. Deze snelle bovengrondse verbinding heeft twee lijnen, de ‘Express Line’ (non-stop verbinding) en de ‘City Line’ (6 tussenstops).

De Express Line verbindt vliegveld Suvarnabhumi met Makkasan Station (City Air Terminal). De City Line rijdt via Makkasan Station door naar Phaya Thai Station. Op Makkasan Station kun je overstappen op de Metro MRT. Hiervoor moet je wel een wandeling maken van ongeveer 300 meter naar het MRT Phetchaburi Station). Op Phaya Thai Station kun je overstappen op de Skytrain (BTS).

Vanaf eind 2010 moet het mogelijk zijn om vanaf Makkasan Station (City Air Terminal) je bagage in te checken zodat dit niet meer op het vliegveld hoeft.

Kaartjes Airport Rail Link vanaf 15 Bath.

De treinen van de Airport Rail Link rijden van 06.00u tot 24.00u. Tickets voor de City Line kosten tot 1 januari 2011 15 Bath per rit. Daarna geldt een tarief van 15 tot 45 Bath (prijs afhankelijk van de te bereizen afstand). Voor de Express Line betaal je 100 Bath, maar zodra de bagageafhandeling op Makkasan Station operationeel is gaat het tarief naar 150 Bath.

De City Line vertrekt elke 15 minuten en de totale rit duurt 30 minuten. De Express Line gaat om de 30 minuten en legt zijn traject in 15 minuten af.

Meer informatie over de Airport Rail Link.

Meer informatie over het vervoer van vliegveld Suvarnabhumi naar het centrum van Bangkok.