Geografische informatie

Thailand ligt midden in Zuidoost-Azië.

Thailand ligt midden in Zuidoost-Azië. Het onderste gedeelte van Thailand maakt een scheiding tussen de Andamanse Zee (Indische Oceaan) en de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. Oostelijk van Thailand vind je Laos en Cambodja, in het westen vind je Myanmar (vroeger ook wel bekend als Birma) en ten zuiden van Thailand ligt Maleisië. Meer informatie over het land Thailand? Lees dan verder in Algemene informatie over Thailand.

Informatie over de geschiedenis

Thailand is al sinds jaar en dag een koninkrijk, met Koning Maha Vajiralongkorn (Koning Rama X) aan het hoofd. Het Koninkrijk Thailand wordt geregeerd door een gekozen regering, gelijk aan hoe het in Nederland werkt. Desondanks horen het koningschap en ook het Boeddhisme onlosmakelijk bij de Thaise maatschappij. De koning geniet erg veel respect en ook Boeddhistische hoogwaardigheidsbekleders worden met veel respect behandeld.

Thailand heeft een rijke culturele geschiedenis.

In tegenstelling tot zijn omringende landen is Thailand nooit gekoloniseerd. Ook heeft Thailand nooit de intentie gehad om een buurland te veroveren. Hoewel de Thai zich nog altijd beroemen op hun lange traditie van onafhankelijkheid heeft het land de laatste decennia zich steeds meer als een westers land ontwikkeld. Thailand heeft een van de snelst groeiende economieën van Azië en is van alle moderne gemakken voorzien. Dit maakt Thailand tot een lucratief land om er te investeren en zaken te doen. De gezondheidszorg staat op een hoog peil en door de lage kosten en klantvriendelijke behandeling is er de laatste jaren een waar medisch toerisme ontstaan.

Toeristische informatie

Thailand wordt jaarlijks door ruim 12 miljoen buitenlanders bezocht.De toeristische industrie is voor de economie van Thailand zeer belangrijk. Jaarlijks wordt Thailand door ruim 12 miljoen buitenlanders bezocht. De meeste buitenlandse toeristen komen uit Oost Azië en Europa. Het aantal Nederlanders dat jaarlijks Thailand bezoekt bedraagt 200.000 en het aantal Belgen bedraagt 70.000. Waarom Thailand zo populair bij buitenlanders is lees je in De 7 wonderen van Thailand.  Thailand is bovendien een veilig land waar je als buitenlander zelden met criminaliteit te maken zult krijgen.

Thailand staat bekend als het mekka op het gebied van winkelen en kent een uitbundig uitgaansleven. In Wegwijs in Thailand vind je informatie over praktische zaken waarmee je tijdens je verblijf in Thailand te maken zult krijgen.

Informatie over paspoort en visum

Thailand is trots op zijn cultuur en tradities.Nederlanders en Belgen die Thailand bezoeken dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Thailand nog minstens 6 maanden geldig is. Blijf je maximaal 30 dagen in Thailand dan heb je verder geen visum nodig. Bij aankomst in Thailand dien je bij de paspoortcontrole een ‘arrival/departure’ kaart te overhandigen. Deze kaart krijg je in het vliegtuig en dien je in te vullen. Het ‘arrival’ deel van de kaart wordt hier ingehouden, het ‘departure’ deel dien je bij je paspoort te houden en moet bij vertrek uit Thailand bij de paspoortcontrole overhandigd worden. Meer informatie over dit onderwerp lees je in  Paspoort en visum.

Thailand, het land van de glimlach, is een prachtig land, ideaal om er vakantie te vieren, maar ook om er te wonen en werken.

 

 Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Thailand meest gelukkige land ter wereld