Thailand is een geliefde bestemming

Thailand heeft schitterende witte zandstranden.Thailand, het “land van de glimlach”, is al jarenlang een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Verre Oosten. De mooie natuur, aangenaam klimaat, schitterende witte zandstranden en een hartverwarmende bevolking maken Thailand een ideale verblijfsplaats. Daarnaast beschikt Thailand over unieke historische overblijfselen, een fascinerende boeddhistische cultuur en een fantastische keuken. Omdat het prijsniveau in Thailand erg laag is kun je er goedkoop leven. Dit samen maakt Thailand een land waar het heerlijk vakantie vieren is of om er permanent of semi-permanent te verblijven.

Heb je plannen om Thailand te bezoeken zorg dan dat je tijdig geïnformeerd bent over regels die voor Thailand gelden op het gebied van paspoort en visum. In Wegwijs in Thailand en Op vakantie in en reizen naar Thailand lees je nuttige informatie voor een geslaagd verblijf in Thailand.

Het land Thailand

De bevolking van Thailand is gastvrij, vriendelijk en hartverwarmend.Thailand (PrathetThai) betekent letterlijk ‘land der vrijen’. Tot 1939 stond het land bekend als Siam. Het is ongeveer even groot als Frankrijk en is in vijf regio’s te verdelen. Thailand grenst in het noorden en westen aan Birma (Myanmar), in het oosten aan Laos, in het zuidoosten aan Cambodja en in het diepe zuiden aan Maleisië. Het zuidelijk deel van Thailand ligt aan de Golf van Thailand en de Andaman Zee.

Het bestuur van Thailand bestaat uit een constitutionele monarchie met als staatshoofd koning Bhumibol. Aan het hoofd van de regering staat de minister president.

De officiële taal is het Thai, maar zeker in de toeristische gebieden kun je met Engels redelijk goed terecht.

Thailand heeft een snel groeiende economie

Drijvende markten maken deel uit van de cultuur in Thailand.

Thailand heeft een van de snelst groeiende economieën van Azië. Al groeit de Thaise economie tegenwoordig minder snel, toch heeft het nog altijd een groei van zo’n vier à vijf procent.

Voor buitenlandse investeerders heeft Thailand gunstige regelingen, maar mocht je er willen werken dan dien je wel over een werkvergunning te beschikken. Middels het oprichten van een Thai Limited Company (Thaise BV) is het echter vrij makkelijk om in Thailand werkzaamheden te mogen verrichten. Mede door de vrij lage onroerend goed prijzen kan investeren in onroerend goed zeer lucratief zijn.

Toeristische videopresentatie Thailand:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Hoe eet je Thai Food?