De bevolking van Thailand

De bevolking van Thailand is vriendelijk, beleefd en gracieus. Bevolking van Thailand is vriendelijk en gastvrij

De Thaise bevolking is bijzonder gastvrij en vriendelijk. Je zult het als buitenlander niet snel met hen aan de stok krijgen. Ze komen zeer oprecht over en doen er alles aan om je het naar de zin te maken. Bovendien is de bevolking van Thailand makkelijk in omgang en tolerant. Met zegt wel eens dat Thailand het land is met de meest vriendelijke, beleefde en gracieuze mensen.

Thailand is nooit een kolonie geweest

Thailand betekent letterlijk “het land van de vrije mensen. Het is als een van de weinige landen van Zuidoost-Azië nooit gekoloniseerd geweest en heeft daarom de eigen culturele identiteit goed weten te handhaven. De snelle modernisering en economisch groei hebben hun cultuur niet veranderd. De bevolking van Thailand heeft dan ook een groot gevoel voor onafhankelijkheid.

Het boeddhisme speelt een belangrijke rol in de Thaise samenleving.Boeddhisme en het koningshuis zijn erg belangrijk voor Thailand

Belangrijk voor het Thaise bewustzijn zijn het boeddhisme en de monarchie. Het koningshuis is in Thailand zeer geliefd en hun koning wordt zeer geëerd en gerespecteerd. Zij doen veel voor de ontwikkeling van Thailand. Kritiek en laatdunkende opmerkingen over de Koninklijke familie worden in Thailand absoluut niet getolereerd, zeker niet van buitenlanders.

Thailand kent vrijheid van godsdienst. Ongeveer 95 procent van de bevolking hangt het boeddhisme aan. Deze religie beheerst vrijwel het gehele culturele en openbare leven.

Bij vele sociale gebeurtenissen hebben de monniken een leidende rol. De monniken bekleden ook vaak de rol als onderwijzer, een beroep dat erg hoog in aanzien staat in Thailand.

De nationale vlag van Thailand

De nationale kleuren van Thailand. De drie kleuren van de nationale vlag van Thailand symboliseren dan ook de natie (rood), het boeddhisme (wit) en de monarchie (blauw).


De cultuur van Thailand

Cultuur, boeddhisme en tradities zijn de fundamenten van Thailand

Drijvende markten horen bij de cultuur van Thailand.

De Thai is trots op zijn cultuur, godsdienst en tradities. Van bezoekers verwachten zij dat ze de Thaise gevoelens respecteren. Vooral dat men eerbied toont voor het Thaise koningshuis en alles wat met het boeddhisme te maken heeft. De historie van het land leeft in vele facetten voort in het moderne hedendaagse Thailand.


 Videopresentatie Thaise cultuur:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Thailand meest gelukkige land ter wereld

Thailand officiële feestdagen 2015

Waar gaan de Thais op vakantie tijdens de feestdagen?

Populaire bestemmingen in Thailand: verschillen tussen buitenlanders en locals

Welke betekenis heeft de rij van Boeddha beelden in een tempel?

Amazing Thailand: Het begint bij met de inwoners

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten