‘Thai’ is de officiële taal van Thailand

Wegbewijzeringen staan in Thailand veelal ook in het Engels aangegeven.De officiële taal van Thailand is het Thai, ook wel bekend als Siamees. Naast deze standaard taal worden er in Thailand nog vele verwante dialecten van het Thai gesproken. De hoger opgeleiden en diegenen die werkzaam zijn in de toeristenbranche spreken over het algemeen heel aardig Engels. Paatsnamen, straatnamen en bezienswaardigheden staan veelal ook in het Engels aangegeven.

 

De uitspraak van de Thaise taal

Het Thais is vooral ook een toontaal. De betekenis van de woorden worden niet De menukaarten staan zeker in de toeristische gebieden van Thailand ook in het Engels.alleen bepaald door het schrift, maar ook door de toon waarop de woorden worden uitgesproken. Zo kan de uitspraak vlak, hoog of laag zijn.  Zelfs als de toon omhoog of omlaag gaat kan het een weer andere betekenis hebben. Dit maakt de Thaise taal voor de meeste buitenlanders vrij ingewikkeld.

Spreek als buitenlander ook een woordje Thai

De Thai waarderen het overigens enorm als ze merken dat je een poging doet enkele Thaise woordjes te spreken. Ook al is de uitspraak nog zo gebrekkig als je als buitenlander een woordje Thai spreekt heb je in Thailand een streepje voor.