Thailand heeft een tropisch klimaat met drie seizoenen

Thailand kent een tropisch klimaat met veel zon.Het klimaat in Thailand is tropisch, maar het is er niet zo drukkend warm als in sommige andere tropische landen in de wereld. Alhoewel het klimaat in Thailand niet overal exact gelijk is kan men het toch verdelen in drie seizoenen.

Het droge seizoen, van november tot maart.

Het is dan droog en warm met aangename temperaturen. Deze periode is het eerste toeristische hoogseizoen van Thailand.

Het hete seizoen, van maart tot juni.

Het is dan droog en warm met hoge temperaturen (soms wel tot 40 graden). In het zuiden van Thailand kunnen in deze periode flinke regenbuien vallen.

Het regenseizoen, van juni tot oktober.

Het regenseizoen in Thailand betekend niet dat het dagenlang regent. In deze periode vallen, meestal na de middag, een of twee kortdurende tropische regenbuien. Er valt in deze korte tijd dan wel flink wat regen maar dankzij de hoge temperaturen droogt het allemaal snel weer op. Het tweede toeristisch hoogseizoen van Thailand valt in deze periode.

Wil je meer weten over het regenseizoen in Thailand? Lees dan verder in ons weblogbericht ‘Wanneer heerst in Thailand het regenseizoen?’.

Thailand is het gehele jaar goed te bereizen

Tijdens het Thaise regenseizoen vallen er korte maar hevige tropische regenbuien.De gemiddelde dagtemperatuur in Thailand bedraagt 27 graden. In het algemeen stijgt de temperatuur zelden boven de 35 graden en daalt zij zelden onder de 16 graden.

Gedurende het hele jaar kunnen er tropische buien vallen, maar deze duren doorgaans hooguit een uur. Thailand is feitelijk het gehele jaar door goed te bereizen.


Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Is het een goed idee om in juli in Thailand op vakantie te gaan?

Wanneer heerst in Thailand het regenseizoen?