Gezondheidszorg in Thailand is van hoge kwaliteit en goedkoop

Privéziekenhuizen in Thailand beschikken over de modernste apparatuur.

De gezondheidszorg in Thailand staat op een zeer hoog niveau. Zelfs de kleinste ziekenhuizen in Thailand zijn goed uitgerust, zeker voor eerste hulp. Voor de meer gespecialiseerde ingrepen of behandelingen in de gezondheidszorg moet je in de grotere ziekenhuizen zijn.

Alle ziekenhuizen in Thailand werken uitsluitend met hooggekwalificeerde artsen en gediplomeerde verplegers. Vele artsen hebben hun opleiding in het westen gevolgd en spreken goed Engels.

De gezondheidszorg in Thailand is, ofschoon deze op een zeer hoog peil staat, opmerkelijk goedkoop.

Privéziekenhuizen in Thailand beschikken over de modernste apparatuur

Op het gebied van de gezondheidszorg in Thailand speelt het medische toerisme een steeds grotere rol. Thailand kent privéziekenhuizen en staatsziekenhuizen. De privéziekenhuizen zijn in Thailand erg in opkomst en richten zich voornamelijk op de welgestelde Thai, expats en medische toeristen. Ook de Thai met een ziektekostenverzekering (inmiddels ruim 95% van de bevolking in Thailand) bezoeken in Thailand in toenemende mate een privéziekenhuis. De Thaise privéziekenhuizen zijn veelal uitgerust met de modernste apparatuur en hebben eigen laboratoria.

Thailand speelt op het gebied van de gezondheidszorg een belangrijke rol in het aantrekken van medische toeristen. Op dit moment worden er in Thailand jaarlijks al ruim een half miljoen medische toeristen behandeld.

Op dit moment komen er jaarlijks ruim een half miljoen medische toeristen naar Thailand om hier  een behandeling te ondergaan. Omdat steeds meer buitenlanders bewust worden van de uitstekende en goedkope gezondheidszorg  in Thailand groeit het aantal medisch toeristen met het jaar.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

WHO verklaart Thailand en 10 landen Zuidoost-Azië polio -vrij

Wellness en gezondheid aanbiedingen in Thailand

Thailand in de ban van knokkelkoorts

Waar in Thailand genieten van een korte yoga pauze?

Knokkelkoorts situatie Thailand verslechterd

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten