Malaria komt in Thailand zelden voor. Malaria komt in Thailand zeer zelden voor

In de praktijk komt malaria in Thailand zeer zelden voor. Alleen de heuvels en bosrijke gebieden met de Birmese en Cambodjaanse grens en delen in het zuiden van het land behoren wat malaria betreft tot risico gebied. De rest van Thailand wordt als malaria-vrij beschouwd.


Neem in Thailand een muggen-melk met een hoge concentratie DEET.

Neem in Thailand een aantal voorzorgsmaatregelen tegen muggen

“Gewone muggen” kan men overal in Thailand tegenkomen. Om te voorkomen dat je door muggen wordt gestoken dien je een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen.

Aangezien de meeste muggen in Thailand actief zijn van zonsondergang tot zonsopgang dien je je ’s avonds in te smeren met muggen-melk. Neem een muggen-melk waar DEET in zit. Des te hoger de concentratie DEET, des te langer je beschermd bent. Bij 50% DEET ben je tot 8 uur beschermd.

Maxi DEET werkt prima tegen muggen. Muggen-melk is in Thailand volop verkrijgbaar en erg voordeliger. Prima werkt Jaico en Maxi DEET. Dit laatste product bevat 95% DEET en is daardoor minder geschikt voor kinderen.

‘s Avonds dien je de armen en benen te bedekken. Het is verder aan te raden om vooral lange mouwen en lichte kleuren te dragen (muggen komen op donkere kleren af). Spuit dunne kleding ook altijd in met een muggen-melk daar muggen door dunne kleding heen kunnen steken.

’s Nachts is in Thailand een klamboe ideaal. Ook een beetje sprayen met citronella houdt muggen weg. Op kamers met airconditioning zul je overigens geen muggen aantreffen.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Knokkelkoorts situatie Thailand verslechterd