Thailand: ‘Land van de Glimlach’

De Yim Tak tai wordt gebruikt als standaard glimlach.Veel mensen denken dat Thailand ‘land van de glimlach’ genoemd wordt vanwege het vriendelijke en vrolijke karakter van de Thaise bevolking. Echter, waar veel buitenlanders geen weet van hebben is dat de glimlach een veel diepere betekenis heeft. De glimlach is niet alleen een uiting van vriendelijkheid of opgewektheid, maar kan ook ongemak, schaamte of zelfs boosheid uitdragen. Een Thai zal namelijk nooit zijn persoonlijke emoties laten zien en zeker zijn negatieve emoties niet.

Thailand kent verschillende type van glimlach

Het Thaise woord voor glimlach is ‘Yim’. De Yim heeft vele betekenissen en wordt gebruikt in bijna elke denkbare situatie. Het basistype van de glimlach, de Yim Tak tai, is de beleefde vorm en wordt als standaard glimlach gebruikt. Daarnaast kent de Thai nog vele andere type glimlach die voor elke situatie een andere naam heeft. Voor buitenlanders is het niet altijd even makkelijk om het ene type glimlach van het andere te onderscheiden.

De Thai wil je met de glimlach gunstig stemmen

Thailand staat bekend als ‘land van de glimlach’.In Thailand wordt de glimlach gebruikt om een ander hiermee op zijn gemak te stellen. De glimlach heeft als het ware een defensief karakter en de Thai wil je hiermee gunstig stemmen. Zo wordt er in Thailand niet alleen gelachen bij grappen en komische gebeurtenissen, maar ook bij onschuldige persoonlijke ongelukjes die bij ons als westerlingen binnenpretjes bezorgen. Het is absoluut niet de bedoeling dat een Thai je met dergelijke glimlach wil uitlachen. In tegendeel hij wil je met een dergelijke glimlach helpen om je over de onaangename gebeurtenis heen te komen.