Informatie over geld wisselen en pinautomaten in Thailand

In Thailand tref je volop pinautomaten (ATM) aan.

Bij de vele banken en wisselkantoren kun je snel en gemakkelijk geld wisselen. Ook tref je binnen de toeristische gebieden door geheel Thailand pinautomaten (ATM’s) aan die meestal voorzien zijn met het maestro/cirrus, VISA en MasterCard logo. Deze pinautomaten staan al in de aankomsthal van het vliegveld. De meeste pinautomaten hebben een Engelse gebruiksaanwijzing.

Ga je buiten de toeristische gebieden dan is het raadzaam om voldoende contant geld mee te nemen.

Informatie over het openen van een bankrekening in Thailand

Het geld van Thailand ‘de bath’.

Als je langer in Thailand verblijft, kan het handig zijn om bij een Thaise bank een rekening te openen. Je kunt dan geld opnemen zonder dat je daarvoor commissie betaald. Tevens hoef je dan niet op de wisselkoers te letten. Bij de meeste banken in Thailand werken wel Engelssprekende mensen die een bankrekening voor je in orde kunnen brengen.

Informatie over buitenlands betalingsverkeer in Thailand

Het buitenlandse betalingsverkeer, wat onder toezicht valt van de Thaise centrale bank,  is slechts aan een beperkt aantal restricties gebonden. Thaise en andere buitenlandse valuta mogen vrij in- en uitgevoerd worden. Bij uitvoer uit Thailand dienen geldbedragen vanaf 50.000 Bath gerapporteerd te worden.

Lees meer informatie over geldzaken in Thailand:

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Nieuw bankbiljet 1.000 Baht

Nieuw bankbiljet 100 Baht

Thailand naar nieuw 500 Baht bankbiljet

Pas op voor skimming bij geldautomaten “ATM” in Thailand