Thailand is een veilig land

Thailand is een veilig land en de criminaliteitscijfers zijn er laag. Thailand is zonder meer een veilige bestemming te noemen. De criminaliteitscijfers zijn laag en met name geweld tegen buitenlanders komt er zelden voor. In drukke gebieden zoals bus- of treinstations en populaire attracties is het natuurlijk ook in Thailand verstandig om op je bezittingen te letten.  Door het treffen van de diverse standaard voorzorgsmaatregelen zul je merken dat er in 99,9% van de gevallen er nooit iets aan de hand is.

Zuidelijke provincies van Thailand

Reizen naar de vier zuidelijke provincies t.w. Pattani, Yala, Narathiwat en Songkhla wordt vanwege politieke onrust aldaar afgeraden. Voor een eventueel actueel reisadvies kun je terecht op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok.


Informatie over de toeristenpolitie en politie in Thailand

Toeristenpolitie

De toeristen politie in Thailand is er speciaal voor de westerse toeristen. In alle plaatsen in Thailand waar veel toeristen komen is een bureau van de toeristenpolitie (Tourist Police). Dit korps is er speciaal voor de westerse toeristen. Ze werden destijds opgericht om toeristen die in Thailand in problemen waren gekomen en om de met het toerisme samenhangende criminaliteit terug te dringen. Tegenwoordig worden ze in Thailand bij allerlei dagelijkse zaken ingezet. De agenten van de toeristenpolitie spreken goed Engels en fungeren ook vaak als Engelssprekende tussenpersoon.

Indien nodig roep dan altijd de hulp van de toeristen politie in want zij staan bij problemen in principe altijd aan je zijde. Op het telefoonnummer 1155 is in heel Thailand de toeristen politie ook telefonisch te bereiken.

‘Gewone’ politie

In Thailand spreekt de ‘gewone’ politie slecht Engels. Indien je bij een ongeval of criminaliteit betrokken raakt krijg je altijd te maken met de ‘gewone’ Thaise politie. Het vervelende is dat zij vaak nauwelijks Engels spreken.

Als je door hen bekeurd wordt bij een kleine overtreding, dien je de bekeuring op het politiebureau afrekenen. Maar je kunt, onder het mom van een smoes, deze boete ook met een paar honderd Bath ter plekke afkopen. Ook al is de bekeuring in je ogen onterecht, dan kun je het beste toch die paar honderd Bath maar betalen om verdere rompslomp te voorkomen. Een politie agent zal je overigens nooit zelf vragen om de bekeuring af te kopen. Je dient zelf het initiatief daartoe te nemen. Doe dit op een discrete manier. Aangezien politie agenten in Thailand slecht worden betaald moet je deze manier van handelen maar voor lief nemen. Je kunt er op deze manier ook een voordeel mee doen.

Alleen-reizende vrouwen in Thailand

Op 1555 is de toeristen politie in heel Thailand telefonisch te bereiken.Vrouwen worden in Thailand zelden lastiggevallen. Mannen en vrouwen worden ook met evenveel respect behandeld.

De Thai leven mee met alleen-reizenden en vaak bieden ze zich aan om je te vergezellen. Zelden zijn hier bijbedoelingen bij. Thailand is een land waar je als alleen-reizende veilig en aangenaam kunt rondreizen.

Vrijheid in Thailand

In tegenstelling tot de regelcultuur in Nederland en België moet de Thai niets hebben van onzinnige regeltjes. Mocht de regering tot regelgeving komen die in de ogen van de Thai onzinnig is dan doen ze er gewoon niet aan mee.

De politie die de wet dient te handhaven zal niet ingrijpen want die hebben het druk genoeg om hun eigen magere inkomen aan te vullen.

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

911 Emergency Thailand

Thailand introduceert nood hotline voor buitenlanders

Safe City Index 2015

Thailand nummer twee in verkeersdoden

Wil je bij verblijf in buitenland in geval van nood geïnformeerd worden?

Ook Phuket krijgt toeristische rechtbank

Thailand richt ‘Tourist Court’ op

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten