Anti-regering demonstraties hebben medisch toerisme Thailand geschaad

Vertrouwen in veiligheid van Thailand weer herstellen.

Het vertrouwen van buitenlandse patiënten in de veiligheid van Thailand heeft na de tien weken durende anti-regering demonstraties in Thailand en het daaruit voortvloeiende geweld en brandstichtingen een behoorlijke deuk opgelopen. Hierdoor is het medisch toerisme in Thailand aanzienlijk teruggelopen. Daarom zullen er op korte termijn campagnes opgezet worden die het buitenlands vertrouwen in de veiligheid van Thailand weer moeten herstellen.  De gezondheidszorg in Thailand heeft inmiddels wereldwijde erkenning en het medisch toerisme is voor Thailand zeer lucratief.

 

Medisch toerisme in Thailand is de afgelopen jaren sterk toegenomen.

De Thaise ziekenhuizen en hun goede en ervaren artsen leveren een kwaliteit aan zorg die veel goedkoper is dan in de westerse landen. Hierdoor heeft Thailand zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een bloeiend medisch toeristische land.

Volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid hebben in 2009 1,5 miljoen buitenlandse patiënten Thailand bezocht. In 2004 leverde het medische toerisme in Thailand 630.000 patiënten op.